Gezonde! Leefstijl Marion

0

HOLTEN – Op 1 januari opent Marion Oolbekkink de deuren van haar praktijk ‘Gezonde! Leefstijl Marion’, een praktijk voor gewichtsbeheersing en voedingsadvies. De praktijk is gevestigd aan de Kieftenbelt in Holten.

Oolbekkink is gediplomeerd gewichts- en voedingsconsulente. Ze heeft een extra specialisatie gevolgd waardoor zij naast volwassenen ook kinderen met gewichtsproblemen mag begeleiden.

Begeleiding
De Holtense helpt haar cliënten gezond, verantwoord en duurzaam af te vallen of indien gewenst aan te komen. Er wordt gewerkt volgens de regels van het Voedingscentrum. Marion benadrukt dat zij haar cliënten niet op dieet zet, maar een gezonde leefstijl aanleert. Dit is ook de reden waarom haar praktijk Gezonde! Leefstijl heet.

Oolbekkink vertelt: ‘Wanneer mensen een dieet volgen en ze stoppen met dit dieet, dan vallen mensen weer terug in oude patronen. Daarom komen veel mensen weer aan. Dat gebeurt bij mij niet, omdat ik mijn cliënten een gezonde leefstijl aanleer waarbij naast het voedings- en beweegpatroon ook aandacht is voor het denk- en gedragspatroon.’

Uniek zijn de motivatie-sms’en tussen de consulten. De motivatie-sms’en worden afgestemd op de behoeften van de cliënten. Hierdoor voelen mijn cliënten zich ook tussen de consulten gesteund en blijven ze gemotiveerd. ‘Mijn cliënten vallen af en voelen zich binnen een paar weken gezonder en fitter. Ze zitten weer lekker in hun vel wat hun zelfvertrouwen vergroot! Maar mijn belangrijkste doel is de kans op het ontstaan van ziektes te verminderen of te voorkómen. Want zowel overgewicht als ondergewicht brengt grote gezondheidsrisico’s met zich mee.’

Verschillende consulten
Bij ‘Gezonde! Leefstijl Marion’ worden verschillende consulten aangeboden. Uniek is bijvoorbeeld het wandelconsult. Dit consult heeft grote voordelen. Cliënten bewegen tijdens het consult, er is meer tijd voor het beantwoorden van vragen en het geven van informatie. Of het duo consult waarbij de cliënten met z’n tweeën op consult komen. Dit consult is daardoor goedkoper en men kan elkaar stimuleren en motiveren. Maar vanzelfsprekend is individuele begeleiding ook mogelijk.
Er zijn ook consulten gericht op gezonde voeding én niet zo zeer op afvallen of aankomen. Mensen die willen weten of ze gezond eten en voldoende voedingsstoffen binnenkrijgen, mensen met een slechte stoelgang, mensen die geen energie meer hebben etcetera kunnen gebruik maken van deze consulten. Daarnaast gaat Marion ook met haar cliënten naar de supermarkt om hen meer te leren over gezonde en minder gezonde voeding.

Cursussen, workshops en presentaties
Er worden regelmatig cursussen en workshops op het gebied van gewicht, gezonde voeding en beweging aangeboden. Van een ‘toer door de supermarkt’, het maken van slanke hapjes tot adviezen voor kinderen met overgewicht. Voor het actuele aanbod kunt u regelmatig op de website van ‘Gezonde! Leefstijl Marion’ kijken. Daarnaast worden ook maatwerkcursussen, workshops en presentaties voor de zakelijke markt verzorgd.

Vergoeding
Marion Oolbekkink benadrukt dat ze is aangesloten bij de Beroepsvereniging Gewichtsconsulenten Nederland, hierdoor wordt de begeleiding door een groot aantal zorgverzekeraars vergoedt. Verwijzing door een huisarts is niet nodig. Het kennismakingsgesprek is geheel vrijblijvend en gratis.

Laat een antwoord achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.