Gemeente, paradijs voor ondernemers

0

HOLTEN – Ondernemers kunnen het best hun bedrijf in de gemeente Rijssen-Holten hebben. TNS-NIPO geeft Rijssen-Holten een 7,5 voor het ondernemersklimaat. Dat is het hoogste cijfer dat het onderzoeksbureau heeft gegeven.

Voor het onderzoek is het ‘ondernemerschap’ van honderd gemeenten onder de loep genomen. Zo’n 75 procent van de ondernemers uit Rijssen en Holten zegt een goede reden te hebben om op hun huidige plek te blijven. In 2006 was dat nog 80 procent.

Vooral ondernemers in het centrum van beide plaatsen zijn iets minder tevreden. In 2006 had 74 procent van hen een goede reden in Rijssen dan wel Holten te blijven, maar in 2008 was dat 57 procent. De gemeenten werden onder meer onderzocht op woonklimaat, verkeersbeleid en ruimte-aanbod.

Rijssen-Holten scoorde het best op woonklimaat en verkeersbeleid. Het laagste cijfer kreeg de gemeente voor de dienstverlening. Daarom wil de gemeente de communicatie tussen ondernemers en gemeente verbeteren.

Ook zullen steeds meer diensten, zoals het aanvragen van vergunningen, digitaal beschikbaar zijn. In 2006 deed Rijssen-Holten ook mee aan het onderzoek, met een 7,4 als eindoordeel.

Laat een antwoord achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.