Eindelijk zomer tijdens Springconcours RV De Bergruiters Holten

0

HOLTEN – Het afgelopen weekend hield rijvereniging De Bergruiters Holten een springconcours.

De zon die zich de laatste weken niet liet zien, was nu (zeker zaterdag) volop aanwezig. Doordat het terrein hoog  op zandgrond ligt waren de springringen in perfecte staat.  Zo’n  300 starts voor een klassiek en progressief  parcours meldden zich bij de juryleden.

Zaterdag waren de temperaturen zodanig dat in zomertenue werd gereden. Zondag was het wat aangenamer om een wedstrijd te rijden.
De eerste rubriek was een BB-parcours. Dit is een oefenparcours, zonder klassering, voor jonge en onervaren paarden.  Vervolgens werd het klassieke B-parcours verreden dat gewonnen werd door Nelleke Wemekamp (LR Markelo)  met Roza Karla (v. Corland).Het oranje lint in het progressief B ging naar Willy Wolfkamp (IJsseloevers, Wijhe) met Cartorie(v. Cartano).

Zondag, na een natte onweersnacht, was Henk Veldhuis (Hamelandse Ruiters) de winnaar van zowel L-klassiek als L-progressief met Vamalia (v. Orame). Vervolgens won Frank Buitenhuis (Bogelscamp) met  Zaragossa Ds (v. Berlin) het springen M-klassiek.  Liza Tiebot (St. Joris) zette het M progressief op haar naam met Winchester (v. Guidam).

De gecombineerde rubriek Z/ZZ werd gewonnen door Annelies Vorsselmans met Eurocommerce Zamier. Chantal Leusink (Molenruiters) met Varon (v. Kigali) won het progressief Z/ZZ.

Op de foto’s:
Johan den Butter met Sjonie
Bergruiter Erik Vincent in zomertenue
Frank Buitenhuis (springinstructeur van de Bergruiters) met Wilderoos


 

Laat een antwoord achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt cookies om uw ervaring te verbeteren. AccepteerLees meer