De tweede helft van het ONK Supermoto begint in Holten

HOLTEN – 26 JULI 2010 Op zondag 8 augustus gaat het KNMV Open Nederlands Kampioenschap Supermoto weer verder.

Na een pauze van zo’n twee maanden komt het kampioenschap weer naar Overijssel waar MAC De Holterberg een circuit het uitgezet om industrieterrein ‘Vletgaarsmaten’.

Marcel van Drunen staat aan de leiding van het kampioenschap maar zijn pupil Devon Vermeulen begint de druk op de voeren bij de Eindhovenaar.
De voorsprong van Van Drunen in het kampioenschap op Vermeulen is inmiddels al 60 punten. De inmiddels 40-jarige Van Drunen won dit seizoen vier van de vijf verreden wedstrijden. Dat betekend echter niet dat hij heer en meester is want de laatste wedstrijden begint zijn pupil Vermeulen zich meer te bemoeien met de verdeling van de overwinningen. De 15-jarige Eindhovenaar won in Nijverdal zijn eerste manche bij de Inters. De smaak champagne bevalt de Brabander goed want het volgende doel van de Yamaha-rijder is om beide manches en dus ook het dagklassement te winnen.

Dat geldt ook voor de 25-jarige Fries Ruurd van Roozendaal. De Husqvarna-rijder bezet de derde plek in het kampioenschap slechts tien punten achter Vermeulen. In Nijverdal won Van Roozendaal de andere manche en ook hij snakt naar een dagzege.

Datzelfde geldt voor Maik Voorwinden die we de vorige wedstrijd door ziekte moesten missen. De 22-jarige Voorwinden maakt dit jaar zijn debuut in het ONK Supermoto en bezette tot aan zijn ziekte van Pfeiffer de tweede plek in het kampioenschap. Door het missen van de vorige wedstrijd is hij gebrand om de verloren punten goed te maken. Datzelfde geldt voor Gregory de Nooijer die de vorige wedstrijd hard ten val kwam. De Zeeuw viel zijn schouder uit de kom en bleef puntloos. Zijn Limburgse teamgenoot Peter van den Berk voelt zich niet heel lekker in Nijverdal maar kwam goed tot scoren. Hij bezet nu de vierde plek in het kampioenschap voor Voorwinden en De Nooijer.

De eerste wedstrijd op ‘

Industrieterrein Vletgaarsmaten’ zal van start gaan omstreeks 12.00uur met de nationale gevolgd door de Euro’s en de Inters. U vind het circuit ten westen van de N332 vanaf de snelweg A1 naar Raalte. De entree is slechts €5,00 voor volwassen en kinderen onder de zestien jaar kunnen voor €2,50 al genieten van deze mooie sport.

http://www.macdeholterberg.nl

Laat een antwoord achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.