D66 tegen betaald parkeren

0

HOLTEN – D66 Rijssen-Holten is tegen betaald parkeren in Rijssen-Holten en D66 is ook tegen het betaald parkeren op de Holterberg.

Dat betaald parkeren door de gemeente en de beheerders van Nationaalpark De Sallandse Heuvelrug aan de orde wordt gesteld, geeft op voorhand al onrust bij de bewoners van Rijssen en Holten en heeft negatieve gevolgen voor ondernemers.

Betaald parkeren moet niet worden ingezet om de exploitatie van de Holterberg (Sallandse Heuvelrug) te bekostigen, daarvan worden ondernemers en bezoekers de dupe.
De beoogde parkeerplaatsen zijn ook, buiten de dagcamping om, nog de enige overgebleven parkeerplaatsen langs de belangrijkste ontsluitingsroute (voor toeristen) op De Holterberg. Deze parkeerplaatsen worden niet voor niets enige jaren aangeduid als toeristische overstappunten, plaatsen waar men gratis de auto kan parkeren en kan starten met diverse wandel- en fietsroutes. Betaald parkeren staat haaks op dit beleid.

Binnenkort wordt een parkeerterrein aan de voet van de Holterberg aangelegd, waar men onbeperkt en zoals in de gemeente gebruikelijk, niet hoeft te betalen. Dit wordt een extra mogelijkheid voor automobilisten om gratis te parkeren en om over te stappen naar een fiets of lopend De Holterberg/De Sallandse Heuvelrug in te trekken. Wordt dit dan de enige onbetaalde mogelijkheid?
D66 Rijssen-Holten roept de gemeente en de beheerders van Nationaalpark De Sallandse Heuvelrug op met creatieve ideeën te komen en de laagdrempelige toegang tot De Holterberg voor de omgeving en (dag)toeristen in stand te houden.

De gemeente zal het gratis parkeren in Holten en de laagdrempelige toegang tot de Holterberg in haar kernenbeleid op moet nemen.
D66 Rijssen-Holten vindt onderzoek naar betaald parkeren niet aan de orde.

Laat een antwoord achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt cookies om uw ervaring te verbeteren. AccepteerLees meer