voor Holten, door Holten

Concertreis naar Bagno in Steinfurt zeer geslaagd

0

HOLTEN – Ruim veertig muziekliefhebbers uit Rijssen en Holten genoten vrijdagavond van een prachtig concert in de unieke Konzert Galerie Il Bagno in Steinfurt,

Het in brede muzikale kring befaamde  Boulanger Trio, bestaande uit drie jonge virtuoze dames, gaf in de karakteristieke  18e–eeuwse concertzaal een schitterende uitvoering van romantische composities van Beethoven, Brahms en Ravel. Het Nederlandse en Duitse publiek was onverdeeld enthousiast en lovend over deze bijzondere en sfeervolle avond. Samen beleefden zij een onvergetelijk concert op deze zachte lente avond.

De reis georganiseerd door de Stichting Jumelage Rijssen-Holten, in samenwerking met de Stichting voor Kunst en Cultuur in Holten past geheel in het culturele samenwerkingsprogramma met de Stadt Steinfurt. Een substantiële bijdrage van het Mozerprogramma van Euregio was een welkome bijdrage in de reiskosten. De heer Balster, directeur van de Verkehrsverein Steinfurt en de heer Heinz Hiele, plaatsvervangend burgemeester, waren zeer verheugd over de grote Nederlandse belangstelling voor dit initiatief dat, na eerdere individuele bezoeken aan de concerten, een structurele vorm blijkt te krijgen.

De Stichting Jumelage streeft er naar in het komende jaar de belangstelling van Duitse zijde  te stimuleren voor concerten en uitvoeringen van klassiek repertoire in Rijssen en Holten in samenwerking het Parkgebouw en verenigingen. Zij staat daarbij gaarne open voor suggesties en reacties. Overigens verleent zij, samen met Euregio, haar steun aan de uitwisseling van de Muziekschool Rijssen en de Musikschule Steinfurt op  zaterdag 2 juli 2011 in Steinfurt.  

Laat een antwoord achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.