concert in De Kandelaar op 15 maart

0

HOLTEN – De Stichting Jumelage Rijssen-Holten organiseert een bijzonder voorjaarsconcert  door het Oost-Nederlands Symfonie Orkest (ONSO) in De Kandelaar te Holten op

zaterdag 15 maart 2014 aanvang 20.00 uur

De aanleiding voor dit concert is de 40-jarige Jumelage/Städtepartnerschaft (1974-2014) tussen de steden Steinfurt en Rijssen-Holten. Met het toenmalige stadsdeel Borghorst was reeds in 1957 in het kader van de Europese samenwerkingsgedachte sprake van formele en culturele contacten. Sinds 2001 maakt Holten deel uit van de fusiegemeente Rijssen-Holten. Aan dit historische lustrum zal met het concert aandacht worden gevraagd voor de langdurige vriendschapsbanden tussen onze steden.

Steinfurt en Rijssen-Holten kennen een lange traditie van intensieve muzikale uitwisselingsactiviteiten, zoals orgelconcerten, uitvoeringen van diverse koren en muziekscholen, alsmede de bezoeken aan concerten in de Bagno Konzertgalerie in Burgsteinfurt. Deze culturele activiteiten staan volop in de belangstelling van de inwoners. Zij worden mede gefinancierd door Euregio-Interreg.

De Stichting Jumelage is verheugd de inwoners van beide partnersteden op haar beurt dit feestelijk voorjaarsconcert – waarbij ook inwoners van Rijssen-Holten in het orkest meespelen – te kunnen aanbieden. Ook van Duitse zijde is enthousiast gereageerd op dit initiatief. De Stadt Steinfurt heeft haar medewerking toegezegd zoveel mogelijk belangstellenden in de gelegenheid te stellen aan deze “einmalige Konzertreise nach Rijssen-Holten“ deel te nemen, of zoals Bürgermeister Andreas Hoge van Steinfurt laat weten “Wir freuen uns auf dieses Freundschaftskonzert“.

Het Oost-Nederlands Symfonie Orkest (ONSO), voorheen Het Twents Kamerorkest onder leiding van dirigent Jeppe Moulijn en met soliste Carla Leurs (viool) speelt een gevarieerd “Spaans getint” concert.

 

Programma:

Manuel de Falla             Der Dreispitz / El sombrero de tres picos

Eduard Lalo                  Symphonie Espagnole in D, opus 21

George Bizet                Carmen, suite 1 en 2

 

Toegangskaarten a € 5,- (incl. pauzeconsumptie) zijn vanaf maandag 24 februari verkrijgbaar in:

* Holten TIP/Kulturhus                Smidsbelt  6

* Holten DA/Wedda                   Dorpsstraat 10

* Rijssen           TIP/the Read Shop        Haarstraat 44

Aan de zaal bedraagt de prijs € 6,- (zo lang de voorraad strekt)

Laat een antwoord achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt cookies om uw ervaring te verbeteren. AccepteerLees meer