Commotie om de bal bij de handbalwedstrijd OBW-Holten

Afgelopen zondag stond voor Holten een wedstrijd in het Gelderse Herwen op het programma. Onze tegenstander OBW 2 stond twee punten boven Holten, dus de kaarten lagen voor beide teams open. Bij het beslissen om met welke bal gespeeld moest worden, bleek er echter al commotie te zijn. OBW stelde een bal voor die de scheidsrechter te zacht vond. Holten vond die bal ook niet goed en wilde de wedstrijd niet met die bal spelen. Maar we moesten en zouden toch met die bal spelen volgens OBW. Volgens OBW was de enige optie de bal oppompen of niet spelen. De bal werd opgepompt en de scheidsrechter keurde hem uiteindelijk goed. Later werd duidelijk waarom, het leek wel alsof er hars aan de bal zat zo erg plakte de bal, maar daarnaast was de bal op andere plekken ook erg glad.
OBW had de bal uit en beloonde zichzelf direct met een doelpunt. Doordat de dames van Holten nog aan het stuntelen waren met de bal ging de eerste aanval slecht en uiteindelijk ging de bal over de zijlijn. De verdediging van Holten stond goed en OBW kwam er moeizaam doorheen. Na een kwartier spelen stond het toch 4-0. Er werden wat wissels uitgevoerd aan de kant van Holten, waardoor Marloes Ulfman op de linker opbouw kwam te staan en eindelijk het eerste doelpunt op het scorebord wist te krijgen. Ruststand kwam hierdoor op 8-1.
Door goede wissels scoorden Holten twee keer achter elkaar, waardoor Holten iets kon inlopen. In de tweede helft beloonde Holten zichzelf meer en trad ook de scheidsrechter meer op tegen gemaakte overtredingen. Mede dankzij twee penalty’s wist Holten het nog voor elkaar te krijgen om 6 doelpunten te maken. Al met al, ondanks het goede verdedigen een wedstrijd om snel te vergeten.
Eindstand 14-6.
Doelpunten: Marloes Ulfman 2, Julia Hanevelt 2, Joyce Kappert 1, Pauline Kap.
Komende zondag om 12:00 uur staat er een thuiswedstrijd in sporthal ’t Mossink op het programma. Dan komt het Arnhemse ESCA 2 naar Holten.

Laat een antwoord achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt cookies om uw ervaring te verbeteren. AccepteerLees meer