Cadeau voor Waerdenborch

0

De Waerdenborch in Holten heeft afgelopen donderdag 23 november op feestelijke wijze hun vernieuwde vmbo praktijkafdeling geopend. De heer Bert Tijhof, wethouder gemeente Rijssen-Holten, heeft de opening verricht.

In het 3e jaar van de vmbo opleiding basis en kader hebben de leerlingen weer de mogelijkheid om een profiel te kiezen zoals Produceren, Installeren en Energie; Economie en Ondernemen; Zorg en Welzijn; Dienstverlening en Producten; Bouwen, Wonen en Interieur. Ze krijgen dan les in vakken uit het betreffende profiel. Uiteindelijk gaan de leerlingen ook examen doen in één van deze profielen. Met een vmbo diploma op zak, kunnen ze verder op het mbo.

Bouwgilde Vakademy is een opleidingsbedrijf in Rijssen voor jonge mensen die willen leren en werken in de bouw- en timmerindustrie. Leerlingen die bij de Waerdenborch kiezen voor het profiel Bouwen, Wonen en Interieur (BWI) kunnen prima doorstromen naar Bouwgilde Vakademy. Tijdens de opleiding met baangarantie werken de leerlingen 4 dagen in de week bij een erkend leerbedrijf en gaan ze 1 dag in de week naar school bij het ROC van Twente.

De bouw draait weer op volle toeren en er is grote behoefte aan instroom van jonge mensen. Het feit dat de Waerdenborch weer de mogelijkheid aanbiedt om een profiel zoals Bouwen, Wonen en Interieur te kiezen, is een goed initiatief. Wij, als Bouwgilde Vakademy, zijn blij dat deze mogelijkheid er is. Door het aanbieden van een cadeau aan de Waerdenborch, willen wij dit initiatief ondersteunen. Wij hopen dat de mortelmixer en stofzuiger een goede bijdrage kunnen leveren tijdens het geven van praktijklessen aan de leerlingen.

Laat een antwoord achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt cookies om uw ervaring te verbeteren. AccepteerLees meer