Buurt pleit bij RvS voor rondweg

DEN HAAG/HOLTEN – Het gemeentebestuur van Rijssen-Holten liet woensdag bij de Raad van State in Den Haag blijken nog steeds te voelen voor een noordelijke rondweg. ‘Maar de provincie is er tegen en de weg wordt te duur’, liet een woordvoerder van de gemeente met enige spijt weten.

Zes bewoners van de Drostenstraat, Fazantenweg en de Houtweg in Holten vroegen de Raad van State een streep te zetten door het Zilverzandtrace dat Rijssen-Holten wil gaan aanleggen zodra de hoogste rechter toestemming geeft. Het puin voor de onderlaag heeft de gemeente al klaar liggen. De Drostenstraat wordt geconstrueerd en zal deel gaan uitmaken van de plannen rondom het Zilverzandtrace.

De tegenstanders zeggen dat de gemeente dit tracé aan hen heeft verkocht als een wijkontsluitingsweg. De route zal echter vooral gebruikt gaan worden door doorgaand verkeer waaronder veel vrachtwagens en bestemmingsverkeer dat in de nieuwe woonwijk De Kol moet zijn. ‘De weg wordt te smal voor zoveel verkeer waardoor veel onveilige situaties zullen ontstaan’, zeggen de tegenstanders.

Uitspraak van de Raad van State binnen zes weken.
(bron tubantua)

Laat een antwoord achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.