Broekweg klaar voor paddentrek

0

Klaar voor paddentrek

Klaar voor paddentrek

Klaar voor paddentrek

Holten – Afgelopen vrijdag is voor de vierde keer door een achttal vrijwilligers de paddenwand geplaatst aan de Broekweg in Holten.

Vorig jaar werd de paddenoverzetgroep ‘overvallen’ door de, vanwege het zachte weer, zo vroeg op gang gekomen paddentrek en moest hals over kop de wand geplaatst worden.

Nu is de wand vroegtijdig geplaatst zodat zodra de padden actief worden de vrijwilligers direkt kunnen beginnen met het overzetten.

Tijdens de paddentrek krijgen speciaal groepen van de bassisscholen gelegenheid om mee te kijken bij het paddenoverzetten’. Natuurlijk is het ook voor belangstellenden mogelijk een keer te komen kijken. Ook nieuwe vrijwilligers zijn van harte welkom. Hebt u op één of meerdere avond( en) per week gedurende een periode van ca. 4-6 weken een paar uurtjes over om te helpen, meldt u dan aan.

Het paddenoverzetproject is een initiatief van Vereniging voor Natuur en Milieu Educatie (IVN) en Stichting Behoud Natuur en Landschap Holten en Omgeving in samenwerking met gemeente Rijssen-Holten.

Aanmelden en/of informatie : Jetty Dorresteijn  tel. 0548- 362620

Laat een antwoord achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.