Brandweer Twente genomineerd voor landelijke innovatieprijs

0

Brandweer Twente is door de Nederlandse Vereniging voor Brandweerzorg en Rampenbestrijding (NVBR) genomineerd voor een landelijke innovatieprijs. De Twentse brandweer dingt – met een mobiele applicatie voor een tablet PC (bijv. Ipad) – mee in de ‘Jan van der Heydenprijs’.

Inwoners van Twente kunnen de brandweer helpen te winnen door op http://www.nvbr.nl/stem hun stem uit te brengen.

De mobiele applicatie die Brandweer Twente heeft ontwikkeld, is geschikt voor meerdere platformen zoals onder andere iOS (Apple) en Android. Uniek aan deze applicatie is dat de zogenoemde ‘incidentinformatie’ vanuit de meldkamer en alle extra informatie ‘real-time’ in het veld beschikbaar is. Dit houdt in dat alle hulpverleningsinstanties de mogelijkheid hebben om het incident live en tot in detail te volgen. Van bevelvoerder tot Commandant van Dienst: iedereen is gelijktijdig geïnformeerd.

“Iedereen heeft zo op hetzelfde moment dezelfde informatie’, stelt portefeuillehouder repressie Max Krisman van Brandweer Twente. “Dat is belangrijk omdat daardoor geen informatie onnodig verloren gaat. Hierdoor wordt onze hulpverlening nog beter.” Afgelopen vrijdag is er een demonstratie gehouden voor anderen brandweerkorpsen in Nederland; Twente is met dit project een voorbeeld voor Nederland.

Stemronden
De verkiezing van de winnaar van de Jan van der Heydenprijs 2011 vindt plaats in twee stemronden. Inwoners van Twente kunnen Brandweer Twente helpen door mee te stemmen. De eerste stemronde vindt plaats tot en met 24 juli 2011. Na deze datum gaan op basis van het aantal stemmen drie inzendingen doorgaan voor de tweede stemronde. De tweede stemronde start op 27 augustus en sluit vlak voor het NVBR-congres op 30 september. Krisman: “Ik ben er trots op dat we nu meedingen naar deze landelijke innovatieprijs. Het past ook helemaal bij Twente, we zijn immers een innovatieve regio. Vijf Twentse bedrijven staan in de MKB Innovatie Top 100. Brandweer Twente wil daar graag bij horen. Ik hoop dat veel inwoners ons willen steunen.” Inwoners kunnen via http://www.nvbr.nl/stem hun stem uitbrengen op de Twentse brandweer en kiezen voor het project genaamd: “Iedereen op hetzelfde moment dezelfde informatie.”

NVBR / Jan van der Heyden
De Nederlandse Vereniging voor Brandweerzorg en Rampenbestrijding (NVBR) is een netwerkorganisatie. De NVBR maakt zich sterk voor de kwaliteit van de brandweerzorg en rampenbestrijding in Nederland. Jan van der Heyden (1637) was uitvinder en uitermate belangrijk in de geschiedenis van de brandweer. Hij heeft er voor gezorgd dat de brandweer gebruikt maakt van brandslangen. Daardoor kan de brand effectiever bestreden worden. Het brandsysteem van Jan van der Heyden wordt wereldwijd gebruikt.

Laat een antwoord achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt cookies om uw ervaring te verbeteren. AccepteerLees meer