Bomvol kerstprogramma bij Kinderboerderij Dondertman

0

HOLTEN/ESPELO – Na het succes van de Levende Kerststal verzorgt Kinderboerderij Dondertman Tweede Kerstdag voor alweer de negende maal Kerstvaria. Een combinatie van een kerst- en winterevenement met voor ieder wat wils. Zaterdag 26 december is Dondertman open vanaf 10:00 uur. Het bomvolle programma biedt voor elk wat wils. Ook tijdens de kerstvakantie is er van alles te doen. Voor sommige programmaonderdelen wordt een geringe vergoeding gevraagd. Op vertoon van hun kaart hebben donateurs met max. 5 personen vrij toegang; individuele bezoekers betalen € 2,50 per persoon (vanaf 2 jaar).
Tijdens Kerstvaria kan de inwendige mens zich bij verschillende kraampjes tegoed doen aan uiteenlopende lekkernijen als Glühwein, warme chocolademelk, oliebollen, poffertjes en erwtensoep. Trouw aanwezig bij Kerstvaria zijn natuurlijk de midwinterhoornblazers met hun sonore blaasmuziek en kunnen ook kinderen eens proberen een toontje mee te blazen. Vanaf 12:00 uur is er live muziek door allereerst het koor Just for Fun uit Nieuw-Heeten, daarna door Jordy Kamphuis. Liefhebbers kunnen met de kerstman een ritje in zijn arrenslee maken en kinderen kunnen zich in de weide achter de hooiberg ook melden voor een ritje op – hoe kan het ook anders – een (kerst)ezel.

Activiteitenplein
Ter gelegenheid van kerst is het grote terras omgetoverd in een gezellig Activiteitenplein met het springkussen, diverse behendigheidsspelletjes en een suikerspin. Kinderen kunnen ook broodjes bakken die voorzien worden van een knakworstje. Op de veranda bij het Boshuus staat de wensboom waar ieder een wens in kan hangen. Vast onderdeel van het kerstevenement bij Dondertman is de sfeervolle verlichting door het beboste deel van het terrein. Een initiatief van wijlen Janna Paalman. Het programma vermeldt verder de aanwezigheid van een clown, vanaf 11:30 uur is er schminken en wie wil kan een of meerdere kaarsen maken. Kerstvaria duurt tot 17:00 uur.

Activiteiten en kniepertjes
Tijdens de kerstvakantie staat er eveneens van alles op het programma. Woensdag 28 december en woensdag 4 januari is er een leuke cowboymiddag (vanaf 11:00 uur en vanaf 15:00 uur), vrijdag 30 december en vrijdag 6 januari Buitenexperience (tussen 12:00 en 16:00 uur), dinsdag 3 januari Prinsessenfeest (aanvang 14:00 uur) en donderdag 5 januari Piratenfeest (aanvang 14:00 uur). Vrijdag 30 december worden er bovendien kniepertjes gebakken. Daarvoor heeft Dondertman zich verzekerd van de medewerking van de Bathmense boerendansgroep Battumse Venne. Meer informatie over activiteiten kosten op http://www.kb-dondertman.nl

Kinderboerderij Dondertman is eerste kerstdag en nieuwjaarsdag gesloten, maar is alle overige dagen van de kerstvakantie open van 10:00 tot 17:00 uur. Ruime en bovendien gratis parkeergelegenheid is aanwezig en het gehele terrein is toegankelijk voor rolstoelgebruikers.

Laat een antwoord achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt cookies om uw ervaring te verbeteren. AccepteerLees meer