Blokfluit uitvoering op de Holterenkschool

0

HOLTEN – Vijf kinderen uit groep 5 en 6 van de Holterenk en een leerling uit Deventer hebben op donderdagavond 5 juli onder leiding van blokfluitdocente Debbie van den Berg een uitvoering gegeven op de Holterenkschool. Dit concert was tevens de afsluiting voor ouders en leerlingen van een seizoen blokfluitles op de woensdagmiddagen. ’s Middags konden leerlingen van groep 4, 5 en 6 al luisteren en kijken naar een voorproefje.

Het programma was geïnspireerd op de Muppetshow. Naast muziekstukjes waren daarom ook enkele poppenspelacts opgevoerd met figuren uit de Muppetshow: Kermit, miss Piggy, Fozzie Beer, de Zweedse kok, Animal, Gonzo en natuurlijk de brompotten Statler en Waldorf. Naast liedjes uit de Muppetshow werden ook andere stukken gespeeld. Zo konden we genieten van o.a. Popcorn, Yankee Doodle en Everybody Needs Somebody. De leerlingen sloten af met de Blokblues, geheel in stijl met zonnebril! Daarbij werden ze op de piano begeleid door juf Anneloes van groep 8.

Applaus bleef niet uit en zo werd het een mooie avond, waar muziek, spel en vooral plezier centraal stonden. Ook volgend jaar geeft juf Debbie weer blokfluitlessen op de Holterenk. In kleine groepjes op de woensdagmiddagen leren de kinderen spelen op diverse blokfluiten, improviseren en notenlezen en regelmatig wordt er een kleine uitvoering georganiseerd op de school.

Dus… na de vakantie wordt er weer muziek gemaakt op de Holterenk!

Laat een antwoord achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.