Blauwwit’66 verliest onverdiend in laatste minuut

0

HOLTEN/HULSEN – Eigenlijk moet je er bij geweest zijn om het te kunnen geloven.

Want als je in de 90e minuut op voorsprong komt – en dat was voor Blauw Wit in deze moeilijke uitwedstrijd tegen het uit de 2e klasse gedegradeerde Hulzense Boys het geval (1-2) – dan zijn de drie punten heel dicht binnen bereik.

Echter, voor Blauw Wit liep het anders af, want toen scheidsrechter Floors uit Neede na zeven minuten extratijd de wedstrijd affloot stond er een stand van 3-2 voor de thuisclub op het scorebord. Het moge duidelijk zijn dat dit een enorme teleurstelling was voor alles van Blauw Wit een warm hart toedraagt, want de hardwerkende blauw-Witter hadden dit zeker niet verdiend. Echter, waar de thuisclub in de wedstrijd soms riante kansen miste profiteerde het in de 92e en 95e minuut met het nodige fortuin optimaal van slecht wegwerken door de Blauw Wit-verdedigers. Heel zuur voor de Holtenaren, maar de blik moet weer vooruit en als men in de komende wedstrijden met dezelfde instelling de strijd aangaat, dan gaan er ongetwijfeld punten komen.

Vanaf de aftrap liet de formatie van trainer Dick Beverdam – dat het deze middag zonder de geblesseerden Arian Vorkink, Remco Stam en Michel Stam moest doen – zien dat men zich tegen deze sterke tegenstander niet bij voorbaat gewonnen wilde geven. Brutaal werd de aanval gezocht, wat de thuisclub duidelijk verraste. In de vijfde minuut had dat al succes kunnen hebben, toen Bart Bulsink na een snelle rush over rechts spits Remon Müller volkomen vrij voor de doelman zette, maar tot teleurstelling van de Blauw Wit-aanhang schoot Remon van dichtbij tegen de doelman op, die zodoende ten koste van een hoekschop een vroege achterstand voor zijn ploeg wist te voorkomen. Geleidelijk aan nam Hulzense Boys het initiatief over en moest Blauw Wit terug. De thuisclub liet toen zien dat het de beschikking heeft over een goed voetballende ploeg, doch echte kansen konden niet worden afgedwongen. Wel de nodige hoekschoppen en wat afstandschoten, maar de weer solide keepende Blauw Wit-doelman Niek Hegteler kwam niet echt in de problemen. In de 29e minuut leek hij van dichtbij toch gepasseerd te worden, doch de spits faalde een meter voor de doellijn staande hopeloos. Kort daarna waren de Holtenaren dicht bij een treffer, toen aanvoerder Arjan Aanstoot uit een vrije trap van Benjamin Labobar rakelings over kopte. In de laatste fase van de eerste helft kreeg de thuisclub nog enkele kansen, doch keeper Niek Hegteler was attent.

In de tweede helft ging de wedstrijd op dezelfde wijze verder. Meer balbezit voor de thuisclub en Blauw Wit dat waar mogelijk er snel uit probeerde te komen. Uit één van die counters had Blauw Wit pech dat het afstandschot van Benjamin op de lat belandde. Toch kwamen de Holtenaren even later met een perfect uitgevoerde counter op voorsprong. Doelman Niek Hegteler gooide de bal naar Benjamin op het middenveld, deze passeerde enkele tegenstanders en paste vervolgens op maat op de in de vrije ruimte sprintende Bart Bulsink, die met een lage schuiver de uitkomen doelman kansloos liet (0-1). De Blauw Wit-aanhang ging er eens goed voor zitten. Zou het net zo’n verrassing worden als twee weken geleden bij Hellendoorn? Uiteraard drong de thuisclub Blauw Wit daarna in de verdediging, maar het was allemaal te doorzichtig om gevaarlijk te kunnen worden. In de 60e minuut wisselde trainer Beverdam de hard werkende spits Harald Beldman voor A-junior Thomas Nijkamp. Deze liet meteen zien dat hij prima mee kan op dit niveau. Eigenlijk was er voor Blauw Wit geen vuiltje aan de lucht en toch moest in de 72e minuut de gelijkmaker worden geïncasseerd. Na een ingooi wilde Benjamin de situatie voetballend oplossen, terwijl een knal over de zijlijn de oplossing was geweest. Hij liet zich de bal ontfutselen en uit de voorzet wist Tom van der Zande in tweede instantie – nadat hij eerst nog op Niek Hegteler was gestuit – te scoren (1-1).

De thuisclub wilde nu de volle winst en zocht volop de aanval. De linksbuiten van Hulzense Boys leek alleen op Niek Hegteler af te gaan, doch voorstopper Jurgen van Dijk kon dat met een overtreding net buiten het strafschopgebied nog voorkomen. De vrije trap werd over geschoten. Het sierde Blauw Wit dat het ook waar mogelijk de aanval zocht en vooral over rechts via Bart Bulsink werd de verdediging van de thuisclub enkele keren in de problemen gebracht. Ten koste van enkele hoekschoppen wist men Blauw Wit van scoren af te houden. In de 85e minuut maakte de jeugdige Glenn ten Berge zijn debuut, toen hij in het veld kwam voor de moegestreden Remon Müller. Glenn had er blijkbaar zin in, want binnen enkele minuten knalde hij twee keer rakelings naast. Even later leek toch de thuisclub met de volle winst te gaan strijden toen de snelle rechteraanvaller eindelijk zijn stugge tegenstander Gijs Klein Nagelvoort van zich afgeschud en alleen op Niek Hegteler af ging. Tot opluchting van de Blauw Wit-aanhang schoot hij echter van dichtbij hoog over. En wat niemand verwachtte gebeurde in de tegenaanval. Spits Thomas Nijkamp kwam op de linkervleugel in balbezit. Hield goed het overzicht, gaf de bal op het juiste moment mee aan Glenn ten Berge, die vanaf de hoek van het strafschopgebied de bal fraai in de verste hoek mikte (1-2), al moet gezegd dat de Hulzengoalie er bij zijn reddingspoging niet overtuigend uitzag. Zouden de Holtenaren het dan toch weer flikken? Het begon er steeds meer op te lijken, doch, zoals hiervoor al omschreven, pakte het in blessuretijd totaal averechts uit. Mogelijk waren de Blauw-Witters nog teveel in euforie over de voorsprong. Feit is dat het in de 92e minuut (Jeff Bovelander) en 95e minuut (Gregor van der Zande) nog de volle winst zag pakken. Beide doelpunten kwamen niet onfortuinlijk uit scrimmages tot stand. Maar wat doet het er toe, ook die goals tellen. Toen na 97 minuten scheidrechter Floors het eindsignaal gaf, storten de Blauw-Witters zwaar teleurgesteld ter aarde en kon Hulzense Boys de niet meet verwachte zege gaan vieren. Maar of dat verdiend was? Een gelijkspel had gezien het wedstrijdverloop en de wederzijdse kansen beter de verhoudingen weer gegeven. Helaas voor Blauw Wit is echter hun prima wedstrijd niet met tenminste een punt beloond, terwijl ze zo dicht bij een driepunter waren. Volgende week wacht weer een zware kluif, want dan komt koploper C.J.V. ‘ers uit Deventer, dat nog geen verliespunten heeft, naar ‘t Vletgoor.

Opstelling Blauw Wit ’66 Niek Hegteler, Nick Dijkink, Arjan Aanstoot, Jurgen van Dijk, Gijs Klein Nagelvoort, Bart Bulsink, Maarten Kruimelaar, Benjamin Labobar, Jurrian Paalman, Harald Beldman (Thomas Nijkamp) en Remon Müller (Glenn ten Berge).

Za 1-Okt Hulzense Boys 1 – Blauw Wit 1, uitslag 3-2
(bron Blauwwit’66)

Laat een antwoord achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.