Blauw Wit kan goede wedstrijd geen vervolg geven

0

Met dezelfde instelling en grotendeels dezelfde opstelling waarmee vorige week een punt werd gehaald tegen Hulzense Boys trad Blauw Wit in Zwolle aan tegen SVI. Gegroepeerd verdedigen en een snelle uitval plaatsen waar mogelijk was het devies.

Blauw Wit wist SVI redelijk van het doel te houden en liet SVI vooral achterin en op de vleugels rondspelen om ze daar op te vangen. SVI loerde op het gaatje, met name om de middenvelders in stelling te brengen die vanuit de 2e lijn door de verdediging probeerden te komen.

Hoewel Blauw Wit hiervoor was gewaarschuwd ging het al na zes minuten in de wedstrijd mis en was de poging de verdedigende stellingen gesloten te houden mislukt. Via een snelle uitval door het midden van SVI kwam middenvelder Parella vrij voor doel en scoorde beheerst. Ook het tweede doelpunt ontstond in de 16e minuut via een snelle aanval door het midden. Maar binnen 5 minuten deed Blauw Wit ook wat terug. Edwin Bolink onderschepte een foute bal in de verdediging en passeerde eerst de verdediging en daarna de keeper en scoorde de 2-1 aansluiting. Met 3 doelpunten na 20 minuten hing een doelpuntrijke middag al in de lucht.
Na een half uur was er een korte drinkpauze vanwege de warmte. SVI mocht hervatten met een corner. Blauw Wit verdedigde uit, maar niet resoluut genoeg. Pascal Esmeijer zette zijn voet een paar meter buiten de zestien onder de bal en schoot die in één keer uit de lucht strak in de kruising. Dit was zo’n middag dat ook dit soort acties bij SVI allemaal lukte. Toen vlak voor rust ook nog de 4-1 viel was de wedstrijd eigenlijk al gestreden.

Toen na rust in de 53e minuut de 5-1 viel leek SVI even wat gas terug te nemen. Maar toen werd in de spits Twan Zuidmeer ingebracht die nog wel ambities had de score te verhogen. Hij scoorde in het laatste halfuur maar liefst drie keer. Eén aanval was prima uitgespeeld. Het tweede doelpunt kreeg hij cadeau, na een verdedigende fout bij Blauw Wit kon hij alleen op de keeper af gaan en scoren. De derde weet hij waarschijnlijk zelf nog niet hoe hij het deed, maar een harde voorzet schampte zijn achterhoofd en verdween met een boog over de keeper bij de tweede paal in het zijnet. Mede doordat ook dit soort ballen goed vielen voor SVI werd het uiteindelijk een ruime 8-1 overwinning voor SVI.

Volgende week staat de wedstrijd thuis tegen WVF op het programma, aanvang 14.30.

Opstelling: Maurits Beldman, Geert Veneklaas Slots, Arjan Aanstoot (Jurrian Paalman), Leander Stam, Remco Stam, Sander Bruggeman, Jurgen van Dijk (Nick Dijkink), Remon Muller, Jarno Dijkstra (Kay Schuppert), Edwin Bolink, Jasper Kampman.

Laat een antwoord achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.