Hoe is het nu met……..?

0

Voor de rubriek “Hoe is het nu met….?” gaan we op bezoek bij Holtenaren in het buitenland. Deze keer geven we het woord aan Annet Jansen in Australië.
 
Wat is je naam?  
Annet Jansen
 
Wat is je huisnaam oftewel: woar bin ie er ene van?
Ik bin de jongste dochter van Gert en Anneke van Melo (Jansen-Melo). Oftewel “Meisje Melo” volgens Jan Maats.


Wanneer heb je Holten verlaten, waarom en met welke bestemming?
5 jaar geleden (29 November 2007) heb ik Holten verlaten. Ik wilde altijd al in het buitenland wonen, maar wist nooit waar. Totdat ik in Australie op vakantie ging voor 4 weken. Na 2 weken in de vakantie wist ik dat ik daar wilde gaan wonen. Ik was ook toe aan iets nieuws, een nieuwe carrière,  nieuwe omgeving, beter klimaat, meer mogelijkheden (stad), en wilde graag meer van de wereld leren. Ik heb direct na die vakantie alles in werking gezet om binnen een jaar weer terug te gaan naar Sydney in Australie voor onbepaalde tijd, en dat is me gelukt.
 
Wat is je leukste herinnering aan Holten?
Sleetje rijden en wandelen in de sneeuw op de Holterberg, familie, Cafe Maats, vrienden, en ach ja, wat niet, ik was er het grootste deel van mijn leven.
 
Wat doe je nu en waar woon je nu?
Ik woon in Sydney, en ik heb zojuist een Bachelor of Applied Social Science afgerond met een specialisatie in Life-Coaching. Het eerste jaar dat ik hier was heb ik een yoga-teacher opleiding gedaan, en momenteel werk ik nog een beetje als yoga-teacher en receptionist in een hostel. Na nieuwjaar ga ik op zoek naar een nieuwe baan in de richting van mijn zojuist afgeronde opleiding. Ik ben erg geinteresseerd in wellness, stress management en gezondheid en wil met mijn opleiding in die richting gaan werken.
 
Ben je nog wel eens in Holten te vinden?
Ik probeer in ieder geval eens in de 2 jaar naar Nederland te gaan, zoals de afgelopen jaren redelijk is gelukt. Ik zou best wel 1 x per jaar willen gaan, maar het is een beetje afhankelijk van werk en studie. Komende jaren moet ik dus even afwachten. Ik ben afgelopen Mei/Juni voor het laatst in Holten geweest. 
 
Wat mis je het meest aan Holten?
De mooie en vlakke fietsomgeving (is hier enigszins moeilijk te vinden) en helmloos fietsen zonder bang te zijn bekeurd te worden. En uiteraard mijn familie en vrienden aldaar wonende.
 
Van wie uit Holten zou je nog wel eens iets willen horen?
Ik geef daar liever geen antwoord op, want ik wil niemand voor het hoofd stoten;-). 
 
Heb je nog een tip voor alle achterblijvers in Holten?
REIS!! Zoveel, zo vaak en zover je kunt!! Je leert ontzettend veel van andere culturen en landen, dus erg goed voor de algemene ontwikkeling.
 
Annet, hartelijk dank voor je verhaal. Wil je ook wat vertellen over je ervaringen in het buitenland of wil je graag weten hoe het met iemand in het buitenland gaat? Laat het ons weten via [email protected]

Laat een antwoord achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt cookies om uw ervaring te verbeteren. AccepteerLees meer