Aankleding centrum Holten onveilig

4

HOLTEN – De inrichting van het centrum van Holten begint op een klucht te lijken. De verkeerschaos in het centrum is sinds de afronding van de werkzaamheden al een overlevingstocht op zich en sinds kort komt daar ook substantiële schade aan de bestrating bij. VVD Rijssen-Holten roept het college op om serieus orde op zaken te stellen.

“Het is te gek voor woorden.”, aldus Frans Noordam lijsttrekker voor de VVD Rijssen-Holten. “Er is gekozen voor een schitterende bestrating om de Smidsbelt uitstraling te geven maar het college laat het na om de daarbij benodigde verkeersmaatregelen door te voeren. Zwaar verkeer en onnodige parkeerplaatsen besmeuren het dure plaveisel en rijden de amper drie maanden oude bestrating nu al aan stukken.”

De Holtense columnist Laurens-Jan Stam bestempelde de absolute anarchie als Oosterse taferelen en nodigde iedereen uit dit live te volgen op het terras van Bakkerij Nijkamp.

Noordam vervolgt bezorgd: “De schade aan de bestrating is zeer opmerkelijk, de stratenmakers zijn nog maar net klaar of losliggende bestrating zorgen voor veel lawaai en de in stukken gebarsten tegels zorgen voor onveilige situaties en ongemak.” Voor de VVD politici rijst dan ook de vraag wie de ontstane schade aan het straatwerk gaat betalen en welke oplossingen denkt de gemeente aan te kunnen dragen om, met de winter in het vooruitzicht, beide problemen vroegtijdig op te gaan lossen. Immers een klein beetje sneeuw en je ziet de ongelijkheid ter plekke niet meer met alle gevolgen van dien.

De VVD Fractie vraagt het college schriftelijk om opheldering.

4 Reacties
 1. Marrit zegt

  En kijk dan gelijk even naar de verlichting op de parkeerplaatsen bij het Kruidvat, Hema op de Kalfstermansweide – met gevaar voor eigen leven sjouw ik daar met de boodschappen in het donker naar mijn auto die ik nog ergens tussen heb weten te prutsen. Mooi hoor zo’n Smidsbelt zonder parkeerplekken omdat de bestrating mooi is, maar laten we ook aan de verkoop en het koopgemak denken! Er verdwijnen wel heel veel parkeerplekken met de herinrichting!

 2. Brianca zegt

  Hoezo de stratenmakers zijn nog maar net klaar? Het gedeelte voor het kulturhuus ligt er al enige tijd en in die tijd had iedere oplettende ambtenaar al kunnen zien dat deze bestrating niet werkt. Voor het nieuwe gedeelte werd aangelegd waren er al meerdere keren tegels vervangen op Smidsbelt omdat deze gebarsten waren. De rode tegels zijn bij regen en vorst spekglad.
  Daar komt de zeer voetganger onvriendelijke situatie bij op de kruising, wie heeft voorrang????
  Al met al een leuk plan op papier maar niet in de realiteit!

 3. www.bestratingsmarkt.com zegt

  Dat is erg vervelend om te horen. Graag willen wij u wijzen op ons bedrijf, bestratingsmarkt.com. Wij zijn een familiebedrijf en al meer dan 25 jaar actief in de bestratingswereld. Dit zowel in onze fysieke showtuin in aan de kamperzijweg 6 te Heerde als via onze webshop http://www.bestratingsmarkt.com Hier vindt u voor vlijmscherpe prijzen een breed en diep aanbod van Excluton sierbestrating en toebehoren. Wij horen graag als wij iets kunnen betekenen om de kapotte bestrating te vervangen of om samen een passende oplossing te bedenken om de bestrating veilig en mooi te maken. Graag tot ziens op http://www.bestratingsmarkt.com – W.G. van Olst Klantenservice.

 4. gast zegt

  de vvd heeft gelijk, maar nu zijn zij ook ook nog voor het collegevoorstel om de grote vrachtwagens voor AH te laten lossen in de Dorpsstraat. hoe komen die dan daar? Snapt u het nog?

Laat een antwoord achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt cookies om uw ervaring te verbeteren. AccepteerLees meer