Aanbrengen geluidsisolatie spoortunnel Dorpsstraat

1

HOLTEN – Onlangs is de spoortunnel aan de Dorpsstraat gesloten geweest. In opdracht van ProRail zijn maatregelen omtrent geluidsisolatie getroffen. Er is een frame ingebouwd en er zijn standaard cassettes geplaatst. De afrondende werkzaamheden worden op dit moment voorbereid. Omdat hierbij sprake is van maatwerk, is de spoortunnel binnenkort tijdelijk weer gesloten voor verkeer.

Tunnel gesloten van 27 tot en met 31 oktober
De laatste werkzaamheden die uitgevoerd worden, zijn het plaatsen van passtukken. Deze passtukken zijn allemaal afzonderlijk ingemeten en de afgelopen tijd op maat gemaakt. Dit is ook de reden dat de werkzaamheden niet in één keer uitgevoerd konden worden. De plaatsing vindt plaats tussen 27 en 31 oktober. Tijdens deze periode is de tunnel gesloten voor verkeer.

Wethouder Aanstoot: ‘Ik kan me voorstellen dat het voor een burger vreemd overkomt als binnen korte tijd de tunnel twee keer gesloten wordt voor dezelfde werkzaamheden. Door de specifieke inpassingen kan ProRail het echter niet op een andere manier realiseren. Als gemeente hebben wij hier dan ook geen invloed op’.

NaNOV
De werkzaamheden maken deel uit van het NaNOV-traject. Bij dit traject wordt gewerkt aan een divers pakket van hinderbeperkende maatregelen, waaronder ook het aanbrengen van geluidsisolatie om spoorweglawaai tegen te gaan.

1 reactie
  1. Buur zegt

    Tunnel gesloten van 27 tot en met 31 oktober. Inmiddels is 28 oktober als werkdag ook voorbij, maar geen afsluiting gezien. Het enigste wat ik gezien heb is dat de omleidingsborden wel weg zijn. ?????

Laat een antwoord achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.