Zondagsschool Dijkerhoek 125-jarig bestaan

0

HOLTEN/DIJKERHOEK – Een vereniging die 125 jaar bestaat. Dat is een mijlpaal die lang niet voor alle verenigingen is weggelegd, maar wel voor de Zondagsschool in Dijkerhoek.

En dat moet gevierd worden! Op zondag 2 september om 9.30 uur is iedereen van harte welkom de speciale jubileumdienst bij te wonen. Een dienst die niet zoals gebruikelijk plaatsvindt in kerkgebouw Bethanië, maar in partycentrum Het Bonte Paard. Een dienst die gericht is op het hele gezin, met na afloop een gezellig samenzijn tot ongeveer 13.00 uur. Voor de kinderen is er een ballonnenwedstrijd.

Wat maakt Zondagsschool in Dijkerhoek nou zo bijzonder? Het is een vereniging die al 125 jaar draait zonder bestuur. En daar is een reden voor. De zondagsschoolleiding geeft aan geen functie te vervullen, maar een taak. De taak om Gods woord te verkondigen op speelse wijze.

De Zondagsschool anno 2012
Elke zondag van 9.30 tot 10.30 uur worden verhalen uit de Bijbel verteld, aan de hand van Kind op Zondag. Een laagdrempelige methode die aansluit bij de belevingswereld van kinderen. En natuurlijk wordt er ook volop geknutseld en worden er spelletjes gedaan. De kinderen moeten het immers vooral leuk vinden, dat is de doelstelling. Hoogtepunten in het jaar zijn de startzondag, de kerstviering en het paasontbijt.

De Zondagsschool telt op dit moment zo’n twintig kinderen. De leiding bestaat uit Marjan van Bruggen,  Willeke Coster-Aaltink,  Erna Nikkels, Monique Tuitert ,Joke Veneklaas en Erik Wechstapel. Voor het jubileum is een speciale jubileumcommissie in het leven geroepen bestaande uit Elly Bannink, Rikie Janssen en Henk Rietberg.

Jubileumdienst voor iedereen
Of u nu wel of niet op de Zondagsschool heeft gezeten, jong bent of oud: de jubileumdienst is voor iedereen! De Zondagsschoolleiding en jubileumcommissie verwelkomen u dan ook graag op 2 september om 9.30 uur bij Het Bonte Paard.

Holtens weekoverzicht
Abonneer je op ons weekoverzicht en ontvang het laatste nieuws elke zaterdag rechtstreeks in je inbox
Je kunt uiteraard altijd weer afmelden!

Laat een antwoord achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt cookies om uw ervaring te verbeteren. AccepteerLees meer