Woody’s vreest uitholling

2

HOLTEN/DEN HAAG/NIJVERDAL – Restaurant Woody’s Pancakes & Steaks in Holten vreest komend winterseizoen minder klanten als gevolg van de langere sluiting van de toeristenweg over de Holterberg. De gemeente Hellendoorn heeft vanaf 1 februari 2009 de wintersluiting (1 nov. t/m 31 mrt.) van de toeristenroute vervroegd van 21.00 uur naar 17.00 uur.

De opening vanaf 09.00 uur ’s ochtends bleef ongewijzigd. In het zomerseizoen blijft de weg van 09.00 tot 21.00 uur gesloten.

Woody’s zit tegenover het Natuurdiorama aan de Holtense kant van de Sallandse Heuvelrug en vreest dat klanten van de Nijverdalse en Hellendoornse kant Woody’s voortaan links zullen laten liggen omdat die een half uur om moeten rijden. „Mensen hebben geen zin om een half uur om te rijden voor een diner van een uurtje”, verklaarde de raadsman van Woody’s, die ook stelde dat mensen van buiten het gebied met een TomTom het restaurant ook niet meer kunnen vinden als de route opeens blijkt te zijn afgesloten.

Staatsraad J. Vermeulen stelde vast dat de meeste klanten toch wel zullen weten hoe ze van Nijverdal naar Holten moeten rijden als de toeristenroute is gesloten. Behalve de vrees voor omzetverlies zei de raadsman dat Woody’s ook een principieel probleem met de afsluiting heeft.

„De overheden gaan steeds meer afknabbelen van de toeristenroute over de Holterberg. Dan weer gebruikt de gemeente de korhoen als smoes en dan zijn het de reeën weer. Nu is het een natuurpark geworden en wordt het gebruik van de route weer verder beperkt. Het zou me niets verbazen als de route in de toekomst helemaal gesloten wordt voor het gemotoriseerde verkeer”, aldus de raadsman. De gemeentewoordvoerster ontkende dat er plannen zijn om de route helemaal te sluiten.

„Eén belangrijke reden voor de vervroegde wintersluiting is het tegengaan van woon-werkverkeer over de Holterberg. Naast het beschermen van de natuur is dat de belangrijkste reden”, zei de woordvoerster.

Uitspraak volgt over enkele weken. 
(bron TCTubantia)

2 Reacties
  1. lezer zegt

    Ik wist niet dat de toeristenweg is afgesloten van 9.00 uur tot 21.00 uur!!!!! Volgens mij moet het toch 21.00 uur tot 09.00 uur zijn.

  2. lezer zegt

    Ik wist niet dat de toeristenweg is afgesloten van 9.00 uur tot 21.00 uur!!!!! Volgens mij moet het toch 21.00 uur tot 09.00 uur zijn.

Laat een antwoord achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.