Recordpoging Stefan Schoppers

HOLTEN – Op 7 augustus 2009 (07-08-09) is het dan zo ver. 2 wereldrecords moeten die dag  verbroken worden in Holten.

En niet bepaald standaard wereldrecords, nee..  Stefan Schoppers (21) is op het idee gekomen om de grootste dominosteen ter wereld te laten vallen en om de meest gedragen T-shirts tegelijkertijd aan te trekken.

Beide recordpogingen vinden gelijktijdig plaats. Eerst wordt begonnen om de enorme dominostenen  te plaatsen waarbij een hijskraan en alles bij komt kijken. Zodra de stenen staan zal Stefan voor die stenen gaan staan/zitten om aldaar honderden T-shirts over elkaar aan te trekken.  Het huidige record staat op 237 T-shirts en is gevestigd op 19 september 2008 in Zweden.

Als Stefan het laatste shirt aan heeft zal de grootste dominosteen moeten gaan vallen. Er staan 19 dominostenen opgesteld van klein naar groot die er voor moeten zorgen dat het oude record, een steen van 4.80 meter hoog, 2.40 meter breed en 72 cm dik, gevestigd op 14 november 2008 in Leeuwarden,  wordt verbroken door een nog veel grotere steen te laten vallen. Deze steen heeft een gewicht van om en nabij de 400 kg!

Het wordt een behoorlijke klus om alles op de plek te krijgen maar Stefan heeft er alle vertrouwen in.

Iedereen die wil en kan, mag komen kijken naar dit alles. De dominostenen worden geplaatst tussen 10:00 uur en 12:00 uur. Om 14:00 uur wordt gestart met het aantrekken van de vele T-shirts. Dit zal ongeveer 4 tot 5 uur in beslag nemen. Om 18:30 uur hoopt Stefan ze allemaal aan te hebben.  Vervolgens zal om 19:00 uur de grootste dominosteen gaan vallen. Mis dit niet want het duurt maar een paar seconde.

Alles vindt plaats op Kalfstermansweide in Holten en de toegang is gratis!
Voor meer info, kijk op;  http://www.wereldrecordsinholten.nl

2 Reacties
  1. G.P.K. zegt

    Veel succes!!!!!

  2. G.P.K. zegt

    Veel succes!!!!!

Laat een antwoord achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt cookies om uw ervaring te verbeteren. AccepteerLees meer