Wethouder Stegeman voorlopig ziek thuis

4

Holten – Wethouder Wim Stegeman (ruimtelijke ordening) is wegens ziekte een tijdje uit de running. "De huisarts heeft bij hem een veel te hoge bloeddruk geconstateerd, wat reden was om hem te adviseren onmiddellijk met zijn werkzaamheden te stoppen", laat de gemeente in een persbericht weten.

Stegeman verliet gisteren voortijdig de collegevergadering. Burgemeester Bort Koelewijn gaat er vanuit dat herstel enige tijd zal duren. Over de verdeling van Stegemans portefeuille gaat het college nader overleg voeren. De ziekte van Stegeman komt op een moment dat hij zwaar onder vuur wordt genomen door de oppositie. SGP, Christen Unie en VVD twijfelen openlijk aan zijn integriteit. Burgemeester Koelewijn heeft daar ‘kennis van genomen’ en gaat komende maandag in de raad reageren.

Komende maandagavond ontbrandt er een politieke strijd in de raadsvergadering. Bij een ingelast agendapunt wordt de integriteitskwestie aan de orde gesteld. De oppositie heeft verschillende dossiers doorgespit. De vernietigende conclusie is dat B en W ernstig te kort schieten in de communicatie met de raad. Daarbij wordt vooral wethouder Wim Stegeman op de korrel genomen. De SGP beschuldigt hem indirect van misleiding wat betreft het dossier- Enkco. Volgens Stegeman is er indertijd bij de aanvraag van de bouwvergunning door de gemeente een interne communicatiefout gemaakt. Maar volgens de SGP is er ‘weloverwogen’ gehandeld. Het kostte overigens veel moeite om het hele dossier-Enkco in te zien. "We hebben B en W verschillende keren om informatie gevraagd. Elke keer ontvingen wij slechts een klein onderdeel van het dossier." De SGP stelt ook dat informatie over andere zaken ‘niet of nauwelijks’ wordt verstrekt.

Bron: TC-Tubantia

4 Reacties
 1. Harrie Strieks Notter zegt

  Het is advent.
  Maak de dagen voor kerst niet donkerder en let op uw taalgebruik s.v.p.

 2. Harrie Strieks Notter zegt

  Het is advent.
  Maak de dagen voor kerst niet donkerder en let op uw taalgebruik s.v.p.

 3. Harrie Strieks Notter zegt

  Wie van u zonder zonde is….

 4. Harrie Strieks Notter zegt

  Wie van u zonder zonde is….

Laat een antwoord achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.