Wethouder Cornelissen lanceert nieuwe website

0

HOLTEN – Op dinsdag 12 mei 2015 heeft wethouder Roland Cornelissen de nieuwe website http://www.rijssen-holten.nl officieel gelanceerd. Samen met Herbert Kolhoop, inwoner van Rijssen-Holten, heeft hij de website getest en zijn de belangrijke ontwikkelingen doorlopen.

De reden voor deze nieuwe website ligt met name in de ontwikkelingen op digitaal vlak. Steeds vaker worden websites bekeken en producten geregeld via een tablet of smartphone. Om hierbij aan te sluiten, is het van belang dat een website ‘responsive’ is. Dit betekent dat gestreefd wordt naar een optimale webervaring voor een breed scala aan apparaten (van desktop computerschermen tot mobiele telefoons). Het ontwerp van een responsive website schaalt mee met de afmetingen van een scherm, zonder in te leveren op leesbaarheid van tekst of bruikbaarheid van de gebruikersinterface.

Interessante ontwikkelingen voor inwoners, ondernemers én bezoekers
Een nieuw jasje en een responsive website zijn niet de enige nieuwe ontwikkelingen. Zo kunnen inwoners inloggen in hun PIP (Persoonlijke informatie Pagina), om bij de gemeente aanvragen in te dienen, te volgen en als kopie te gebruiken voor een volgende aanvraag. Op de website publiceert de gemeente informatie over meervoudig onderhandse aanbestedingen, waarvoor geïnteresseerde ondernemers zich dan kunnen aanmelden. Deze werkwijze is in eerste instantie een pilot voor de opdrachten van de afdeling Infra en Wijkbeheer. Aan toeristen is ook gedacht; bezoekers kunnen via een interactieve kaart in één oogopslag de attracties, routes of andere toeristische informatie zien.

Nog niet af
Hoewel bovenstaande al wel aantoont dat er veel werk verzet is, is de website nog niet af. Graag horen we van inwoners, ondernemers en bezoekers wat zij van onze website vinden. Wat is goed, wat kan beter? Reacties kunnen tot en met vrijdag 5 juni 2015 gemaild worden naar [email protected].

Daarnaast organiseren we voor wie wil gebruikerssessies, waarbij we geïnteresseerden de belangrijkste kenmerken van de website laten testen en waarbij er ook ruimte is om vragen te stellen.
Deze sessies zijn gepland op de donderdagen 21 en 28 mei en 4 juni 2015 van 18.30 tot 19.30 uur en op de vrijdagen 22 en 29 mei en 5 juni 2015 van 9.30 tot 10.30 uur. Opgeven kan ook via [email protected]. Deelnemers ontvangen een kleine attentie voor hun bijdrage.

Bekijk de website hier

Holtens weekoverzicht
Abonneer je op ons weekoverzicht en ontvang het laatste nieuws elke zaterdag rechtstreeks in je inbox
Je kunt uiteraard altijd weer afmelden!

Laat een antwoord achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt cookies om uw ervaring te verbeteren. AccepteerLees meer