Veel Holtenaren bij eerste editie Hof van Twentetriathlon

0

HOLTEN / MARKELO – De Univé Oost Hof van Twentetriathlon die dop 10 mei voor de eerste keer is gehouden, mag worden bestempeld als een geslaagd evenement waar veel Holtenaren op af kwamen. De weergoden waren de organisatie, toeschouwers en deelnemers alles behalve slecht gezind, waardoor de wedstrijd met veel vrolijke gezichten is beleefd.

De organisatie had de beschikking over zo’n 140 enthousiaste vrijwilligers die zich hebben ingezet om alles in goede banen te leiden, waaronder het verkeersarm houden van parcours. In samenwerking met verschillinde stichtingen en vereniging uit de Hof van Twente en omgeving blijkt maar weer dat het begrip “noaberschap” zeer van toepassing is in het oosten des lands.

Bij de Rabobank kinder- en jeugdtriathlon werd het spits afgebeten door de misschien wel toekomstige triatleten uit de Hof van Twente. De kinderen zwommen 100 meter, gevolgd door een fietsronde van 4.5 kilometer en een afsluitend looponderdeel van 1,25 kilometer met een fantastisch onthaal in de Kösterskoele waar de tribunes al redelijk gevuld waren om deze jongen helden binnen te halen. De jeugd tot 16 jaar zwom 200 meter, fietste 10 kilometer en liep een afsluitende 2,5 kilometer lopen. Alle jeugdatleten ontvingen bij de finish een medaille en een oorkonde met eindtijd.

Bij de meisjes 10-11 jaar ging TTvW atlete Deau van Wijnen uit Goor met de overwinning aan de haal. Zij had voor de kinderafstand 20.14 minuten nodig, 8 seconden minder dan de nummer 2 Annemarie Gosselink uit Ahaus-Alstätte. Derde werd Emily Goijert uit ’s Gravenzande in 21.15 minuten. De jongens 10-11 jaar zagen de overwinning naar een Markeloër gaan, Jacco Nijland won voor Niek Nijman uit Goor en Hugo Overmeen uit Holten.

Bij de jongens 8-9 jaar was de overwinning weggelegd voor Rens Gosselink, die afgetekend eerste werd, met een voorsprong van ruim 4.30 minuten op nummer twee Werner Addink uit Markelo, gevolgd door Niek Ensink uit Holten.

In de categorie meisjes 8-9 jaar was er opnieuw prijs voor de familie Gosselink, ditmaal was het Evelien die zegevierde voor Roos Wevers uit Markelo. Jelle van Lanen uit Elst liet van zich horen in de categorie jongens 14-15 jaar. Hij won zijn race in een razendsnelle tijd van 31.31 minuten. De Rijssense atleet Pim Bakker, onlangs nog 3e bij de 5 km. Bevrijdingsloop in Holten, werd netjes 2e, op gepaste afstand gevolgd door Casper van Vliet uit Markelo.

Bij de meisjes was er een foto nodig om de overwinning te kunnen zien, volgens de tijdwaarneming was het Jorine Klaassen uit Markelo die nipt eerder over de meet kwam dan plaatsgenoot Ymke Stomps. De derde plaats was voor Emma Leensen, eveneens afkomstig uit Markelo.

Na het huzarenstukje van broer Jelle, wist ook Niels van Lanen de overwinning te pakken in zijn categorie, jongens 12-13 jaar. Hij deed dit voor Maquinho Vorst uit Holten en Wiebe Gruben uit Epe.  Bij de meisjes ging de overwinning de in TTvW kleuren uitkomende Britt Wevers uit Markelo, voor Nienke Ensink uit Holten en op de derde plaats wederom een Wevers talent in de naam van Tess Wevers.

Bij de achtste triathlon stonden naast veel enthousiaste regionale en lokale deelnemers ook een aantal kanonnen aan de start. Mannen die in de Eredivisie triathlon uit komen, kwamen of nog uit gaan komen. De totaaloverwinning ging naar TTvW atleet Omar Cornelis uit Holten, hij wist in een ultieme eindsprint TCT atleet Bert van Veen uit Enschede op de meet te kloppen en zodoende de 1e editie op zijn naam te schrijven. Omar had 55.22 minuten nodig om de 1/8e triathlon te voltooien. Voor hem een goede eerste test voor het komend Eredivisieseizoen dat op 31 mei in Weert zal starten met een NK Olympic Distance. Na Cornelis en Van Veen was het oud-Europees kampioen Guido Gosselink die derde werd, ware het niet dat Guido in de 40+ categorie uitkomt, waardoor Rob Woestenenk uit Nijmegen de bronzen plak mocht ophalen bij de heren senioren.

Bij de dames ging de overwinning naar Marije Dankelman uit Arriën, de triatlete die uitkomt voor Triteam Groningen in de dames Eredivisie en deel uitmaakt van het nationale opleidingsinstituut wist Lynn Peters uit Hengelo 1.30 minuten voor te blijven. Achter de TCT atlete was het nipt de Hengelose Deborah Wissink die de bronzen medaille wist weg te kapen voor Lynns zus Esmee.
Naast de seniorencategorie was er ook een klassement voor de dames- en heren 40+. De overwinning bij de heren ging zoals gezegd naar Ahaus-Alstätte in de persoon van Guido Gosselink, hij werd gevolgd door ARGO atleten Martijn Schutteman uit Wierden en de Almeloër Marco Haselbekke.  Bij de dames was er Markeloos succes in de naam van Gea van de Maat, zij werd derde achter Welmoed Meindertsma uit Hale (1e) en Marian van Hilst uit Steenderen (2e).

Voor de heren en dames uit de Hof van Twente was er bij de achtste triathlon en hevige strijd losgebarsten tussen TTvW atleten Marcel ten Hove en Michel Huisken. Het was Huisken die de snelste zwem- en fietstijd van de twee wist neer te zetten, achter pakt Ten Hove de winst in de wissels en het afsluitende looponderdeel. Achter de beide Markelose triatleten, die vorig jaar medeverantwoordelijk waren voor het kampioenschap van TTvW in de 1eDivisieTriathlon, was het Jeroen Jansen die knap derde werd bij de Hof van Twentenaren. Een triple voor Markelo en TTvW dus. Bij de dames eveneens een drieslag voor Markelo met Karen Eshuis als winnares, gevolgd door TTvW atlete Mieke Prins en Marit ten Kampe.

In de categorie Trio’s, waarin er een team wordt gevormd van een zwemmer, een fietser en een loper, ging de overwinning naar Disse Weg is Richter, bestaande uit zwemmer Ronald Alink, fietser Mathijs Boerrigter en loper Michel van der Heide, allen uit Goor. Zij finishten 19 seconden sneller dan het trio Podiumbeesten bestaande uit Jos Verdaasdonk, Martijn Mees TenOever en Ernest Kolkman. Op de derde plaats een heuse Olympische gouden medaille winnares. Rianne Guichelaar zwom in het team Johan Cruyff College Enschede, en voltooide de trio-triathlon samen met Paolo ten Buuren en Thorsten Bruning.

In de bedrijvencompetitie was het team van Tjellens Loopbaanprofessionals de uiteindelijke winnaar. Aan boord van dit team winnaar Omar Cornelis, de nummers 1 en 2 van de Hof van Twente Marcel ten Hove en Michel Huisken en Stefan Paalman uit Holten.

Klik hier voor een volledig overzicht van de uitslagen

Holtens weekoverzicht
Abonneer je op ons weekoverzicht en ontvang het laatste nieuws elke zaterdag rechtstreeks in je inbox
Je kunt uiteraard altijd weer afmelden!

Laat een antwoord achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt cookies om uw ervaring te verbeteren. AccepteerLees meer