Wederom 1ste plaats voor Holtens Rallyteam

0

HOLTEN/MELLE – Zaterdag j.l. was het weer een dag met een belangrijke wedstrijd voor Jarno Bak en Marco van Menum-Jansen. Vrijdagmiddag werd er met het hele team incl. supporters en monteurs afgereisd naar het Duitse Melle. Op de vrijdagavond stond de papier-controle en de technische keuring voor de rally-auto op de planning. Probleemloos verliep de technische keuring en zonder op of aanmerkingen op de auto kon de equipe zich voorbereiden op de verkenning van de klassementsproeven op de zaterdagochtend.

Nauwkeurig werd alles op papier gezet, “elk bochtje, paaltje, onoverzichtelijke situatie word opgeschreven om zo hard mogelijk de klassementsproef later deze dag te rijden” vertelt de fanatieke navigator Marco van Menum. Zaterdagmiddag om 13:00 uur precies was het tijd om te starten voor Jarno en Marco. De eerste klassementsproef lag erg kort dicht bij het parc-fermé waar de officiele start van de rally plaatsvond. “Banden koud, remmen koud, toch even wennen weer de eerste proef, dus voorzichtig starten was een pré” vertelt Jarno.

De eerste 2 proeven verliepen dan ook moeizaam voor de equipe, omdat ze voor het eerst op een nieuw merk banden startten, en hier nog niet mee getest was, werd er contact opgenomen met de leverancier en deze adviseerde om klassementsproef 3 te starten met een veel zachtere band, minder bandendruk dus. Klassementsproef 3 verliep dan ook in één keer probleemloos, “remmen, insturen alles was ineens 100% verbeterd door deze bandenspanning” volgens Jarno.
Na een kleine pauze en een hergroepering konden beide heren er eens goed voor gaan zitten om hun positie te verdedigen in de wedstrijd En dit lukte op de laatste 3 klassementsproeven, met een voorsprong met maar liefst 1 minuut en 7 seconden wisten beide heren met de kleine franse rally-bolide de wedstrijd verdiensteiljk af te sluiten met een 1ste plek op het erepodium en 2 prachtige bekers.

Zondagmorgen vlak voor de terugreis veranderde feestvreugde voor het hele team even in een wat minder sfeer, één van de monteurs viel vlak voor het instappen voor de terugreis neer op de grond met een zware epileptische aanval en moest per ambulance afgevoerd worden naar dichtsbijzijnd ziekenhuis, waar hij tot maandagavond in slaap is gehouden, de monteur is inmiddels weer bij kennis en er worden dagelijks scan’s gemaakt van zijn hoofd voor verder onderzoek. Namens het hele team willen we hem sterkte en beterschap toewensen op een spoedig herstel.

Aan de rallyauto word momenteel hard gewert om eindelijk de nieuwe 55 pk snellere motor te monteren. Het team zal dan in een hogere klasse starten om zich te kunnen meten met de rest van de zware concurentie.
Geinteresseerden, belangstellenden of mensen met sponsor-interesse kunnen uiteraard een mail sturen naar [email protected].

Holtens weekoverzicht
Abonneer je op ons weekoverzicht en ontvang het laatste nieuws elke zaterdag rechtstreeks in je inbox
Je kunt uiteraard altijd weer afmelden!

Laat een antwoord achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt cookies om uw ervaring te verbeteren. AccepteerLees meer