VVD organiseert politiek jongerencafé

0

RIJSSEN-HOLTEN – Speciaal voor de jeugd uit Rijssen en Holten organiseert de VVD op woensdag 19 februari een politiek jongerencafé. Onderwerpen als het ketenbeleid en de nieuwe Drank-en Horecawet zullen op informele wijze aan bod komen.

De VVD Rijssen-Holten vindt het belangrijk dat zaken die jongeren aangaan niet ondergesneeuwd raken. Zij heeft daarom een aantal activiteiten voor de Holtense en Rijssense jeugd op touw gezet. Blikvanger is het Politiek Jongerencafé op 19 februari. ‘We willen dat de jongeren en jongvolwassenen in onze gemeente serieus worden genomen en een mogelijkheid krijgen om kennis te maken met de plaatselijke politiek, aldus fractieassistent Poem ter Mors (24) uit Rijssen. ‘Zijn collega Elsbeth Deijk (24) en de eerste VVD vrouw op de kieslijst voor de gemeenteraadsverkiezingen vult aan: “We merken dat politiek bij de jeugd nog niet echt tot de verbeelding spreekt, terwijl er veel politieke zaken zijn die hen juist aangaan”. Daarom organiseren wij een politiek jongerencafé, zodat onze generatie op een laagdrempelige manier niet alleen kennis kan maken met de plaatselijke politiek en de VVD, maar ook kan meepraten over onderwerpen die hen raken.

Columnist en cabaretier Laurens Jan Stam zal de avond presenteren. Sprekers zijn de zestienjarige Holtense Esmee Houbiers en Ds. S.M. Roozenboom. Esmee is een 5 Vwo-leerling die onlangs als een van vijftien jongeren Nederland heeft vertegenwoordigd in het Model European Parliament te Vilnius, Litouwen. Dominee Roozenboom richt zich op de keetkerkbeweging in de buurtschappen en zal zijn visie met betrekking tot het Ketenbeleid uiteenzetten.
 
Locatie: Café Toontje, Stationstraat in Holten
Datum: woensdag 19 februari
Tijdstip: ontvangst vanaf 20.00 uur, aanvang 20.30 uur

Laat een antwoord achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.