Officiële aftrap rondje langs de velden CDA!

0

HOLTEN – Afgelopen zaterdag was op sportpark de Koerbelt de officiële aftrap van het rondje langs de velden van het CDA. Isa Kahraman, lijsttrekker van het CDA Rijssen-Holten, verrichtte de aftrap bij de hoofdklasser Excelsior31 tegen Excelsior Maassluis.
 
Het was letterlijk en figuurlijk de aftrap van de campagnetour, waarbij het CDA de komende weken een rondje langs de velden maakt in Rijssen-Holten. Samen met de supporters van Excelsior31 keken zij naar de wedstrijd en gingen na afloop in gesprek met de aanwezigen. Het CDA wil met deze tour langs de velden het belang van de sport voor het CDA onderstrepen.

Sport en bewegen zijn namelijk van groot maatschappelijk belang. Sport zorgt voor meer sociale cohesie en brengt bevolkingsgroepen dichter bij elkaar. Het integreert omdat bij het sporten op een vanzelfsprekende manier aandacht is voor de overdracht van normen en waarden.
Sport leidt tot ontmoetingen met andere mensen en voorkomt gezondheidsproblemen. Sporten is in eerste instantie gewoon leuk om te doen. Sport als doel dus. Daarnaast is sport ook een middel. Sport en beweging spelen een belangrijke preventierol in het volksgezondheidsbeleid. Vandaar dat sport ook een belangrijk onderdeel is het CDA verkiezingsprogramma.

Het CDA is voor:
•    Helder, transparant en betaalbaar sportbeleid binnen onze gemeente;
•    Realisatie van noodzakelijke infrastructuur om te sporten voor mensen met een  beperking, zonder onnodige regeldruk en lastenverzwaring;
•    Verdere ontwikkeling van de sportfaciliteiten van het Opbroek tot een multifunctioneel sportpark;
•    Het actief betrekken van verenigingen bij het onderhoud van sportfaciliteiten;
•    Behoud van het Jeugdsportfonds, omdat armoede geen belemmering mag zijn om te gaan sporten.
 Het CDA is tegen:
•    Teveel bemoeienis van de gemeente met sportverenigingen.
•    Sluiting van zwembaden;
•    Afschaffing van de jeugdledensubsidie.

Laat een antwoord achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt cookies om uw ervaring te verbeteren. AccepteerLees meer