voor Holten, door Holten

Vuurwerkvrije zones in Holten

0

HOLTEN – In het centrum van Holten is ook dit jaar op oudejaarsdag een vuurwerkvrije zones ingesteld ter bescherming van het winkelend publiek.  Carbidschieten is toegestaan, maar is wel aan regels gebonden.

In de gemeente mag volgens het Vuurwerkbesluit vuurwerk worden aangestoken tussen 10.00 uur op 31 december 2013 en 02.00 uur op 1 januari 2014. Een uitzondering wordt gemaakt voor de vuurwerkvrije zones. Dit jaar zijn het centrum van Holten en Rijssen aangewezen als vuurwerkvrije zone.

Winkelcentra
In het centrum van Holten mag alleen vuurwerk worden afgestoken tussen 17.00 uur oudejaarsdag en 02.00 uur nieuwjaarsdag.

Carbid in de bebouwde kom
Tussen 10.00 uur oudejaarsdag en 02.00 uur nieuwjaarsdag mag in de bebouwde kom met carbid worden geschoten met bussen van maximaal 1 liter. Uiteraard mag dit niet in de vuurwerkvrije zones.

Carbid buiten de bebouwde kom
Tussen 10.00 uur oudejaarsdag en 02.00 uur nieuwjaarsdag mag buiten de bebouwde kom met carbidbussen worden geschoten van maximaal 30 liter.

Alle regels en voorwaarden rondom vuurwerk, vuurwerkvrije zones, het schieten met carbid en het stoken van vuurtjes in vuurkorven zijn te vinden op www.rijssen-holten.nl.