Voorronde NK knikkeren op Smidsbelt

0

HOLTEN – De strijd om ‘landskampioen knikkeren’ is al in volle hevigheid los gebarsten. Duizenden kinderen gaan met elkaar de strijd aan om zich ‘landskampioen knikkeren’ te mogen noemen. Dit jaar organiseert sportmarketingbureau House of Sports het NK Knikkeren voor het eerst in samenwerking met de gemeente Rijssen-Holten, mede om buitenspelen voor kinderen te stimuleren. Met tientallen voorrondes door heel Nederland en één finale kent knikkerseizoen 2014 weer een mooi speelschema.

Jaarlijks terugkerende buitenspeelactiviteit
Al sinds 2002 wordt jaarlijks het NK Knikkeren georganiseerd. Dit oer-Hollandse spelletje is een echte buitenspeelactiviteit voor jong en oud en keert jaarlijks in de lente- en zomerperiode terug op de schoolpleinen. Univé is voor het derde jaar hoofdsponsor van het NK Knikkeren, waarbij de verzekeraar de nadruk legt op het belang van sporten en buitenspelen.

Landelijk bereik met opening en finale in Amersfoort
Van april tot en met juni worden diverse lokale kampioenschappen georganiseerd door heel Nederland. Op woensdag 18 juni zal er een voorronde plaatsvinden in Holten op Smidsbelt. Hier zullen de eerste zestien kinderen zich plaatsen voor de finale op zaterdag 21 juni in DierenPark Amersfoort.

Op de website http://www.nkknikkeren.nl staat het actuele speelschema van het NK Knikkeren 2014. Op deze site kunnen kinderen in de leeftijd van zes tot en met twaalf jaar zich gratis inschrijven voor één van de lokale kampioenschappen in de buurt Contactpersoon NK Knikkeren voor de voorronde in Holten is Jorieke Loohuis.

Laat een antwoord achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.