voor Holten, door Holten

Verbijstering na arrestatie CDA fractievoorzitter

0

RIJSSEN/HOLTEN – De politiek en andere delen van de samenleving in Rijssen-Holten zijn geschokt en verbijsterd door de aanhouding van CDA-fractievoorzitter Henny Kuipers. De 50-jarige Rijssenaar, projectleider bij de politie IJsselland, is donderdag aangehouden op verdenking van huiselijk geweld en verboden wapenbezit. Hij is gisteren voorgeleid aan de rechter-commissaris en in bewaring gesteld. De aanhouding is in Rijssen ingeslagen als een bom.

Kuipers zit bijna 15 jaar in de gemeenteraad. Hij speelde een hoofdrol bij de vorming het huidige college, waarbij de SGP voor het eerst sinds mensenheugenis in Rijssen buitenspel staat. Behalve prominent CDA-politicus was Kuipers maatschappelijk zeer actief als voorzitter van de lokale omroep Radio 350, vice- voorzitter van het Parochieel Centrum in Rijssen en bestuurslid van carnavalsvereniging De Bolnpeetrs.

In 2003 was Kuipers prins carnaval. CDA-fractiegenoot Harry Dul wist sinds zaterdag van de aanhouding van Kuipers. "Ik kon het eerst niet geloven. Onze fractie is aangeslagen", vertelt hij.

(bron Tubantia) 

Laat een antwoord achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.