Vanaf 1 oktober parkeerschijf in Holten verplicht

5

HOLTEN – Met ingang van 1 oktober 2013  wordt er in Holten niet meer gewaarschuwd voor het niet of niet juist gebruiken van de parkeerschijf. Tot die tijd wordt er 1 maal gewaarschuwd. Heeft u al eerder een waarschuwing gehad dan wordt er een bekeuring uitgeschreven. De bekeuring bedraagt € 90,- en daar komen nog € 7,- administratiekosten bij. De hoogte van de bekeuring en de administratiekosten zijn niet door de gemeente bepaald maar door het ministerie. Er wordt gecontroleerd bij de parkeerplaatsen van de AH en de C1000.

Voor het gebruik van de schijf gelden de volgende afspraken:

 1. Plaats de pijl van de parkeerschijf op het eerstvolgende streepje dat volgt op het tijdstip van aankomst. De schijf is ingedeeld in tijdsperiodes van een half uur. Er zijn streepjes voor elk uur en voor elk half uur. Vanwege de 24-uurs indeling van dag en nacht,  staan bijvoorbeeld de 15 en de 3 bij elkaar. De ene aanduiding is de middag, bij de andere is het 3 uur midden in de nacht.
 2. Plaats de parkeerschijf achter de vooruit in de auto
 3. Kijk op het bord voor de maximale parkeerduur in de desbetreffende zone.
 4. Reken de terugkomtijd uit. Tip: zet eventueel de telefoonwekker. .

Voorbeeld
Aankomsttijd is 14.05 uur, dan kan de pijl naar 14.30 uur geschoven worden. Is het toegestaan om bijvoorbeeld maximaal 1,5 uur te parkeren, dan kan de auto tot 16.00 uur blijven staan.  
 
Tijd wijzigen/verlengen
De  aanduiding mag niet gewijzigd worden zonder de auto te verplaatsen. Het verlengen van de parkeertijd is dus niet toegestaan.

5 Reacties
 1. geert.hilferink zegt

  Belachlijke regel, wat overigens wel weer banen op levert om deze regel niet te gedogen, maar te handhaven!!!!!!!En deze banen kunnen we goed gebruiken.

 2. geert.hilferink zegt

  En de schijf verlengen mag niet, maar 1 meter achteruit, en weer vooruit, en dan verlengen mag wel. Wat zegt de milieu-politie hiervan????

 3. BdeBeus zegt

  1 meter achteruit en weer vooruit is geen verplaatsen maar bewegen. Je zult de auto dus echt moeten verzetten naar een andere parkeerplek… Nog een tip: spendeer geen geld aan parkeerschijven met een batterij erin. De bekeuring volgt écht wel, je kunt zelfs worden vervolgt voor het belemmeren van de rechtsgang…

 4. Holternaar zegt

  Weet iemand antwoord. Kan er op particulier terrein wel gehandhaafd worden?

 5. Gast zegt

  Of het terrein particulier is is niet van belang voor de handhaving, enkel of het terrein Openbare weg is.
  Moet je bijvoorbeeld via een slagboom op je eigen (in eigendom) parkeerplaats komen, dan is dat geen openbare weg.
  De parkeerplaatsen bij AH en C1000 zijn vrij voor iedereen, en vallen daarom onder de term “openbare weg”.
  Er zal wel op z’n minst overleg geweest zijn tussen de gemeente en de eigenaar(s) van de parkeer tereinen… maar ja, er kan dus op die parkeerplaatsen worden gehandhaafd.

Laat een antwoord achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.