Update van “De Korhoen”

0

Het leek me goed, nu de zomer met de vakanties, evenementen en andere prachtige activiteiten in ons dorp voorbij is, u te informeren over de voortgang van de mogelijke terugkeer van het beeld van de Korhoen, zoals Kees Bos die ooit maakte.
Naast zeer enthousiaste en positieve reacties op dit plan kwam er ook een redelijk aantal donaties binnen op de speciale Korhoen-rekening : NL10 RABO 0317 8844 92.

Het totaal van deze donaties is op dit moment echter nog echt onvoldoende om de kosten voor het maken een nieuw exemplaar (o.a. de kosten van het brons, het gieten en het patineren) en het plaatsen in het Kulturhus op een sokkel, te kunnen betalen.
Maar daarmee is het plan nog niet van tafel. Integendeel zelfs.
Want het moet lukken, gezien de reacties!
Ik hoop dan ook dat u, als u dit leest, en nog geen donatie hebt gedaan, dat alsnog wil doen.
Ook de bedrijven die in Holten werkzaam zijn, en hopelijk ook de gemeente Rijssen-Holten.
Immers, de Korhoen hoort bij Holten. Hij staat zelfs op de ambtsketen van de burgemeester!

Ter herinnering: zo heeft Piet Bos, zoon van Kees, komt het beeldje in “was” gemaakt, gereed om in brons gegoten te worden. Het is nagenoeg het oorspronkelijke beeldje .
En zoals hiervoor al aangegeven: het is de bedoeling de Korhoen te plaatsen op een mooie sokkel en het geheel te schenken aan de stichting “het Kulturhus”, zodat het voor iedereen te zien is en het een veilige plek heeft.
Het IBAN rekeningnummer is NL10 RABO 0317 8844 92, t.n.v. S.K. de Jong.
Ik hoop op vele, vele goede gaven voor de terugkeer van “onze Korhoen”.

En overschrijden uw goede gaven de benodigde kosten, dan zal ik dat wat er over is, uiteraard na verantwoording richting u allen, in handen stellen van de VBKH, met het verzoek dit te gebruiken voor herstel van het beeld “de Meelschep” op de hoek van de Larenseweg en de Aaltinksweg.
Want ook dat heeft een historie. Het was het begin van een “kunstroute” in Holten destijds!
Ik houd u op de hoogte.

Met vriendelijke groet,

Sjouke de Jong

Laat een antwoord achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt cookies om uw ervaring te verbeteren. AccepteerLees meer