EtalageKunstRoute in centrum Holten

0

De Vereniging van Holtense Beeldende Kunstenaars (VHBK) organiseert dit jaar voor de 8e achtereenvolgende maal de EtalageKunstRoute. Deze gaat plaatsvinden van 14 oktober tot en met 12 november. Circa 35 leden van de vereniging exposeren zeer uiteenlopende kunstwerken in 40 etalages in het centrum van Holten. Daarnaast zijn er twee exposities in het Kulturhus aan de Smidsbelt. Net als bij de voorgaande 7 edities verlenen de Holtense winkeliers en andere ondernemers enthousiast hun medewerking en stellen zij ruimte beschikbaar voor het plaatsen of ophangen van kunstwerken. Startpunt van de route is dit jaar het Kulturhus. Hier kan men gratis een flyer met routekaart ophalen en loten kopen. In de verbouwde expositieruimte in het souterrain worden werken van leden van de VHBK geëxposeerd en in de Nagelhoutzaal is een expositie te zien van de VHBK-leden Inge Krebbers en Gerrie Oplaat. Het rondje Holtense kunst in de etalages kan fietsend of wandelend worden afgelegd en is ongeveer 2,5 km lang.
Een van de redenen dat de VHBK deze EtalageKunstRoute organiseert, is het ontbreken in Holten van volwaardige expositiegelegenheid voor de vele beroeps- en vrijetijdskunstenaars die Holten rijk is. Het samen met anderen realiseren van een permanente expositieruimte blijft de hoofddoelstelling van de vereniging.
Overigens is er in de VHBK nog plaats voor nieuwe leden. Mannen, vrouwen, jong, oud, professional, amateur, iedereen die plezier beleeft aan het beoefenen van kunst en in Holten of directe omgeving woont, kan lid worden van de VHBK. Inlichten via email [email protected]

Laat een antwoord achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt cookies om uw ervaring te verbeteren. AccepteerLees meer