Tripple-A in Kulturhus

HOLTEN – Ons dorp heeft een uitstekende reputatie opgebouwd met het organiseren van een activiteit die uit 3 verschillende onderdelen bestaat: de Triathlon Holten.
 
Op zaterdag 4 februari 2012 vindt in het Kulturhus in Holten een concert plaats dat eveneens bestaat uit 3 elementen die samen een uniek gebeuren opleveren: drie topkoren, die elk een verschillende stijl van het a capella zingen beoefenen, geven onder de naam ‘TRIPLE-A capella’ gezamenlijk een concert.

“The New Harvest Singers” uit Geldermalsen staan al jaren nationaal en internationaal aan de top van het a capella genre ‘barbershop’. In 2011 werden zij voor de 4e maal op rij kampioen van Nederland. Het koor wordt veelvuldig internationaal uitgenodigd bij kampioenswedstrijden. In oktober 2011 trad het koor op in Engeland, in maart 2012 volgt een optreden in Duitsland en in 2013 gaat het koor zelfs naar het Mekka van het barbershopgenre: de USA.

Het tweede koor, kamerkoor “Pur Sang” uit Oldenzaal, is een klassiek koor van ‘ver boven regionaal formaat’ met een breed repertoire aan klassieke muziek. Het koor heeft ook in Duitsland een zeer goede reputatie opgebouwd door een indrukwekkend optreden bij de opening van de Herforder Chorfestage van 2010.  

Vocalgroup Voices uit Nijverdal trad al eerder in het Kulturhus op en is regionaal bekend door haar fraaie vijfstemmige vertolking van bekende popsongs. De kleine en selecte vocalgroup, waarin verschillende Holtenaren zingen, brengt op meeslepende wijze haar afwisselende repertoire ten gehore, dat varieert van  ‘That man’ van Caro Emerald tot  ‘Dochters’ van Marco Borsato..
Ook voor de zangers is het concert een kennismaking met een geheel ander genre van zingen. Na afloop wordt in het inpandige café-restaurant “Tastoe”, onder begeleiding van de betreffende dirigent, een nummer uit elkaars repertoire gezongen (vrij toegankelijk voor publiek).  
TRIPLE-A capella is een fraai voorbeeld van.de culturele activiteiten van het Kulturhus. Anderhalf jaar na de opening biedt het Kulturhus Holten inmiddels een breed scala aan interessante activiteiten. De sleutel van het succes zijn de goede samenwerking tussen lokale verenigingen en organisaties en de aantrekkingskracht van het Kulturhus, dat met haar fraaie ligging in het centrum en uitstekende voorzieningen snel uitgroeit tot de ontmoetingsplaats van het dorp. TRIPLE-A-capella begint 4 februari om 20.00 uur. De kaarten kosten € 9,- en zijn verkrijgbaar via http://www.kulturhusholten.nl/agenda en bij de VVV Holten (Smidsbelt 6).

Laat een antwoord achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt cookies om uw ervaring te verbeteren. AccepteerLees meer