Trimhockey Team Holten sportief naar New York voor KiKa

0

HOLTEN – “We moeten echt eens op trainingskamp in het buitenland” was de vaste grap na de training van de Trimhockey Dames Holten. Over een paar weken wordt dat werkelijkheid: het team reist af naar New York en doet daar mee aan de New York Dash to the Finish Line 5K. Een 5 kilometerloop de dag voor de wereldberoemde marathon van New York.

Al jarenlang trainen de hockeydames op woensdagavond en spelen regelmatig een wedstrijd tegen Trimhockey Dames uit de omgeving. Geen competitie wedstrijden, wel sportief bezig zijn en vooral veel gezelligheid is het motto. Wat als een grap begon, werd vorig jaar serieus: een gezamenlijke reis naar het buitenland maar dan wel met een sportief tintje. De 5 kilometerloop van New York wordt steeds populairder: daags voor de marathon worden de straten van New York ook al afgesloten voor de deelnemers van de 5 kilometerloop. Naast hockey wordt er nu ook getraind voor deze loop en de dames stonden allemaal aan de start van de Twentse Vrouwenloop afgelopen zondag.

Het is uniek dat een Trimhockey Team in het buitenland op trainingskamp gaat en het bewijst de kracht van een hecht sportteam. De Holtense hockeydames zijn actief binnen de Hockeyclub Holten en delen lief en leed met elkaar. Het team haalde zelfs sponsors binnen voor een eigen wedstrijdtenue in roze en grijs dat tijdens de wedstrijden veel opzien baart en waarin zij in New York zullen deelnemen.

Behalve een sportieve uitdaging, wil het team ook een goed doel aan deze reis koppelen. Een van de leden is al jaren ambassadeur van KiKa, het fonds dat zich inzet voor kinderen met kanker, en daar is nu voor gekozen. Een extra uitdaging die aan de reis is gekoppeld want het team wil uiteraard een een prachtig bedrag overhandigen aan Kika. U kunt uw gift overmaken naar rekening 66.01.59.945 ten name van H.J. Schuppert-Westerik (ambassadeur KiKa) onder vermelding van NYRR of contant via één van de deelneemsters.

Laat een antwoord achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt cookies om uw ervaring te verbeteren. AccepteerLees meer