Amazing op bezoek in Burgsteinfurt

0

HOLTEN – Zaterdag j.l heeft het Holtense popkoor Amazing een bezoek gebracht aan de partnerstad Steinfurt om in het prachtige stadsdeel Burgsteinfurt samen met het plaatselijke koor Sing with Joy onder auspiciën van de Stichting Jumelage Rijssen-Holten en Euregio een concert te geven.

Vooraf werden de Holtenaren ‘s morgens door twee stadsgidsen in het oude en historisch interessante stadje rondgeleid, waarbij opviel, dat zowel op het gebied van handel als dat van onderwijs de betrekkingen tussen Westfalen en Oost-Nederland al heel oud zijn. Zo moesten de Duitse studenten van de Steinfurtse Hochschule een tijdlang hun studies op Nederlandse universiteiten afronden, omdat de bisschop van Munster de evangelische universiteit het recht om het doctoraal examen af te nemen had ontnomen. Nu studeren studenten uit de Duitse regio vaak in Nederland, omdat het onderwijs zich veel meer internationaal ontwikkeld heeft.

Na de lunch werd de bekende concertzaal Il Bagno in het gelijknamige stadspark bezocht en uiteraard even akoestisch beproefd. Dit omgebouwde badhuis is een functioneel aangepast overblijfsel van het 19e – eeuwse pretpark, dat de muzikale graven van Burgsteinfurt destijds mede tot meerdere glorie van zichzelf hebben laten aanleggen.

Het concert van de beide koren vond ’s avonds voor een talrijk publiek in het Ludwigshaus plaats. De openings- en slotnummers – Harmony en An Irish Blessing – werden gezamenlijk uitgevoerd.
De rest van het programma werd door de koren afwisselend in vier blokjes van vijf songs afgewerkt. Sing with Joy oogstte veel succes met het confronterende Inscription of hope en het origineel uitgevoerde Romanze, waarbij de teleurstellend aflopende date heel humoristisch werd “dargestellt”. Amazing scoorde goed met Viva la Vida, Fragile en het weer spectaculair uitgevoerde Africa.

Tijdens de gezellige Nachsitz werd duidelijk, dat de vriendschappelijke en muzikale banden tussen Burgsteinfurt en Holten nog lang niet het einde van hun houdbaarheidstermijn hebben bereikt.

Holtens weekoverzicht
Abonneer je op ons weekoverzicht en ontvang het laatste nieuws elke zaterdag rechtstreeks in je inbox
Je kunt uiteraard altijd weer afmelden!

Laat een antwoord achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt cookies om uw ervaring te verbeteren. AccepteerLees meer