Theaterensemble Foon in Holten

0

HOLTEN – Op vrijdagavond 27 september treedt, op uitnodiging van het Holtense koor Amazing, theaterensemble Foon op in het Kulturhus van Holten. Daar brengen zij hun nieuwe show “In de Greep van de Tijd”, een eigentijdse voorstelling met een actueel thema.

Hedrick Wardekker, lid van Amazing, zag de voorstelling van Foon in de Deventer schouwburg en hij wist het meteen: ‘Dit moeten de leden van Amazing zien en meemaken’. Hij voegde de daad bij het woord en nodigde Foon uit voor een voorstelling in Holten zodat heel Amazing en met hen alle Holtenaren ervan kunnen genieten.

Foon heeft een voorstelling gemaakt over het thema tijd. Iedereen heeft er evenveel van maar toch hebben we vaak geen tijd. Haast, druk, het tekent onze samenleving. Een voorstelling daarover raakt iedereen die ernaar kijkt, want we draaien allemaal mee in die mallemolen. Juist die herkenning raakt de toeschouwer: soms werkt het op je zenuwen, dan weer op de lachspieren.

“Juist de bijzondere combinatie van zang en acteren, het actuele thema en de mooie Nederlandstalige teksten maken de voorstelling uniek. Het is bijna niet voor te stellen dat we hier te maken hebben met amateurs uit de regio”, zegt Hedrick op onze vraag om zijn bewondering toe te lichten.

De groep van 15 zangers en zangeressen staat onder artistieke leiding van Ans Booy, de muzikale leiding is in handen van de pianiste Sandra de Bruin ondersteund door Karel Tadema op gitaar. Alle leden van de groep steken daarnaast nog een hoop tijd in de organisatie en de aankleding van de voorstelling. Dat leidt tot een doortimmerd geheel waarbij bekende Nederlandse nummers in een eigen arrangement worden afgewisseld met onbekendere nummers.

Kortom een bezoek aan het Kulturhus op 27 september is een geweldige tijdsbesteding waar niemand spijt van zal hebben. De kaarten zijn voor € 10,- te koop via de website van het Kulturhus en in de bibliotheek en op de avond zelf bij de zaal.

http://www.kulturhusholten.nl

Laat een antwoord achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.