Tafeltennis kampioenschap groot succes

0

HOLTEN – De tafeltennisvereniging Holten organiseerde zaterdag 4 januari j.l de open holtense kampioenschappen tafeltennis voor Recreanten.

Met ongeveer  40 deelnemers kan teruggekeken worden op een zeer geslaagd en sportief toernooi  en werd het aantal deelnemers van vorig jaar licht overtroffen. Ook de dames lieten van zich spreken met 4 deelneemsters in de recreantenpoule. De hoofdprijzen bij de recreanten gingen achtereenvolgens naar Ruben Jol(heren) ,Janneke van Zon (dames) en Jorn Klein Beekman (jeugd).

Vanaf ’s ochtends  10  uur tekende zich  een spannende strijd  af onder grote publieke belangstelling  in de gymzaal aan de Vrijheidslaan. De recreanten heren speelden een meerkamp .De derde prijs werd door Jelte Lichtenberg in de wacht gesleept. De plek om de titel ging duidelijk tussen Ruben Jol en Bas Hakkert.  In hun onderlinge duel werd de strijd in het voordeel van Ruben  beslecht die de wedstrijd met een 3-1 overwinning binnen wist te slepen. Hiermee pakte Ruben de titel met een ongeslagen status. Spijtig was dat Dik van Zon met een kuitblessure moest afhaken.
Bij de dames een vierkamp met een meer afgetekender beeld. Janneke van Zon heerste op alle fronten en won al haar partijen zonder ook maar 1 game af te staan. Een unieke prestatie waarmee zij ook als enige bij de recreanten haar titel van 2013 wist te prolongereren.  Bianca Smit en Robin Traanman gingen respectievelijk met de 2e en de 3e prijs aan de haal.

In de goed bezette jeugdklasse werd in een acht-kamp gestreden  voor het eremetaal. Jochem Bolink en Jorn Klein Beekman speelden een ware finale. Nadat zij al hun partijen hadden gewonnen stond de onderlinge tweestrijd op het programma. In een spannende partij wist Jorn  in de 5e en beslissende game met nipt verschil (11-8) de 1e plaats te bemachtigen en mag zich daarmee ook Holtens Kampioen noemen voor de rest van dit jaar. Verrassend was ook het optreden van Ingmar Neple  die het de competitiespelers Jochem en Jorn erg moelijk maakte. Ingmar mag met een 3e plaats ook terug kijken op een zeer geslaagd toernooi.
Ook de competitie spelers lieten zich gelden en werden op sterkte ingedeeld in een A en B groep. Bij de competitie B spelers ging de titel naar Maarten Benschop die  in een meerkamp als sterkste uit de bus kwam en ongeslagen bleef. Maarten schudde daarmee zijn concurrenten Tim Hakkert (2e)en Marten Hulleman (3e) van zich af.
Bij de A spelers  wist Fred Hulleman de titel in de wacht te slepen door  met 3-0 naaste concurrent Ben Klein Teesselink te verslaan .De uitslag doet vermoeden dat het een overtuigende zege was, maar niets is minder waar. Alle games werden met klein verschil gewonnen waarbij Fred zelfs in twee games een achterstand van 4 punten wist om te zetten naar winst. Nico  Valk meldde zich ook  om de prijzen door de 3e plek op te eisen.
In het dubbelspel werden koppels gevormd van  competitie spelers en recreanten hetgeen een leuke mix aan wedstrijden opleverde. De finale in het dubbelspel ging tussen Arjan Hakkert/Maarten Benschop en de broers Tim en Bas Hakkert. Vader Arjan en Maarten kwamen als sterkste koppel uit de bus.
Omstreeks 17.00 uur  werd het toernooi afgesloten met het uitreiken van de door Tastoe beschikbaar gestelde prijzen .

Laat een antwoord achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt cookies om uw ervaring te verbeteren. AccepteerLees meer