HV Holten laat Broekland in slotfase glippen

1

HOLTEN – Afgelopen zondag moest dames 1 van HV Holten voor de belangrijke uitwedstrijd tegen de medekoploper naar Broekland.

Vele fans van dames 1 reisden mee in een bus van de SpItax, waar ook nog vele supporters op eigen gelegenheid waren gekomen.

Voor de bomvolle tribunes startte Holten uitstekend. Al vlot werd een 2-6 voorsprong genomen. Gedurende de hele eerste helft was Holten duidelijk de bovenliggende ploeg. Het was alleen jammer dat Holten in deze fase niet verder afstand wist te nemen van de gastvrouwen.

Kansen daarvoor waren er genoeg, maar helaas miste Holten zo nu en dan de scherpte. Bij rust leidde Holten met 8 -11. In het begin van de tweede helft was Holten – zoals vaker- even wat onzeker en zag Broekland kans terugkomen tot 12-12. Holten hervond zich echter op tijd en met fraaie treffers van o.a. Karlijn Bekkernens en Jessica Smit en goed keepsterswerk van Jo-Anne Koopman liep Holten opnieuw uit tot een 13-16 voorsprong. Jammergenoeg wist Holten het goede niveau niet vast te houden.

Broekland gooide meer fysieke kracht in het spel en Holten probeerde te gehaast tot scoren te komen. Zoals wel vaker in dit soort duels keepte de wedstrijd in de slotfase. Broekland kwam bij 17-17 op gelijke hoogte. Holten werd nerveus, maakte onnodige afspeelfouten en miste doeltreffendheid bij de afronding. Broekland zag haar kansen. Via twee breaks en een strafworp kwam de thuisploeg op 22-19. Holten kwam nog terug, maar de tijd was te kort om nog een punt uit het vuur te slepen. Tot grote teleurstelling van het team en het publiek bleef de eindstand van 22-21 staan.
Scores HV Holten: Karlijn Bekkernens 10; Jessica Smit 6; Anna Groenewoudt, Julia Hanevelt, Joyce Kappert, Marjolein en Annemiek Nijland 1.
Door deze nederlaag staat Holten nu 2e met 2 punten achterstand op Broekland. LHC 2 verloor thuis van DSC waardoor Holten 6 punten voorsprong houdt op de nummer 3.
Zondag 12 januari spelen de dames thuis tegen LHC 2, Tegen dit team werd uit verloren, dus wil Holten zich graag revancheren voor de nederlaag in Lemelerveld. De wedstrijd begint om 12.00 uur.

1 reactie
  1. Tiny zegt

    verkeerde logo ;)….het moet HV Holten zijn

Laat een antwoord achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt cookies om uw ervaring te verbeteren. AccepteerLees meer