Start nieuwbouw O.B.S. Dijkerhoek school Holten

0

HOLTEN / DIJKERHOEK – Binnenkort zal het contract voor de nieuwbouw van de Openbare Basisschool Dijkerhoek in Holten worden getekend, tussen Stichting ROOS en aannemersbedrijf Paalman & Tempelman in Holten.

De huidige school in Dijkerhoek aan de Dijkershoekseweg in Holten is aan vervanging toe. Sommige delen van het gebouw waren al ruim 100 jaar oud. De bebouwing van deze school is verouderd en is niet meer in overeenstemming met de huidige (onderwijskundige) eisen te brengen. Daarom wordt de huidige school gesloopt door de Gemeente en wordt er een nieuwe school op dezelfde locatie teruggebouwd onder bouwheerschap van Stichting Roos

De kinderen uit Dijkerhoek en omgeving gaan in dit schooljaar per bus naar de leegstaande voormalige Holterenkschool in Holten.

Begin 2013 is door Partners en Van Heun namens Stichting Roos de aanbestedingsprocedure gestart. Op basis van het voorlopig ontwerp van Nijhof Architecten uit Wierden is door verschillende bouwbedrijven een aanbieding uitgewerkt. In deze zogenoemde Design & Construct-opdracht heeft Paalman & Tempelman uit Holten de beste prijs-kwaliteitverhouding aangeboden voor de nieuwbouw en kwam daarmee als winnaar uit de bus. Na deze selectie worden door de verschillende bouwteampartners het ontwerp samen verder uitgewerkt.

De omgevingsvergunning wordt in de tweede week van oktober 2013 aangevraagd en het is de bedoeling dat rond de kerst 2013 de schop in de grond gaat voor de bouw van de nieuwe school. De nieuwbouw zal ongeveer 6 maanden in beslag nemen, zodat de nieuwe school medio juni 2014 wordt opgeleverd en direct na de zomervakantie van 2014 in gebruik genomen kan worden.

Laat een antwoord achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.