Spectaculaire zege van Blauw Wit in IJsselmuiden

1

Afgelopen zaterdag moest Blauw Wit in IJsselmuiden aantreden tegen de plaatselijke IJVV. De gastheren stonden op de 2e plaats op de ranglijst en dachten dit varkentje even te wassen. Maar het liep in een wedstrijd met een doldwaas scoreverloop toch even anders. Na 96 zenuwslopende minuten voor supporters van beide ploegen stond er een 3-4 stand op het scorebord.

IJVV toonde vanaf het begin aan niet voor niets zo hoog op de ranglijst te staan. Met verzorgd spel vanuit het middenveld werden de bezoekers onder druk gezet. De Holtenaren hadden geleerd van vorige week en speelden achterin goed gegroepeerd waardoor het moeilijk was voor IJVV om kansen te creëren. Als dat wel lukte toonde William Kolkman wederom aan een zeer betrouwbare sluitpost te zijn. In de 12e minuut werd de wedstrijd op zijn kop gezet. Blauw Wit kreeg op de helft van IJVV een vrije trap en het was Dennis Bolink die de bal achter keeper Jasper Fix schoot (0-1).

IJVV bleef de betere ploeg maar was erg slordig met de kansen die ze kregen terwijl Blauw Wit steeds  gevaarlijk bleef met counters. In de 20e minuut bereikte een verre pass uit de defensie Sander Bruggeman. Hij zag aan de andere zijde Dennis Bolink die hij met een prima pass in stelling bracht. Dennis speelde zijn man uit en schoot wederom raak (0-2). Een ongekende weelde voor de Blauw Witters.

Het wedstrijdbeeld bleef steeds hetzelfde: de thuisclub viel aan, de gasten verdedigden (met een uitblinkende Djowin Meijerink op links) en loerden op een kans. Voor de rust kreeg IJVV nog enkele goede kansen maar mede dankzij een formidabele save van William in de 36e minuut leek 0-2 de ruststand te worden. Toch werd het anders. IJVV kreeg in de 42e minuut een vrije trap op 22 meter van het doel. Gerjon van den Berg schiet, de bal wordt van richting veranderd en de bal verdwijnt in het doel (1-2).

Meteen daarna was trainer Alex Hengeveld gedwongen om de geblesseerde Jasper Kampman te wisselen. Nick Dijkink was zijn vervanger.  Ruststand: 1-2.

Na de hervatting joeg de thuisclub op de gelijkmaker maar gaf daarmee veel ruimte achterin weg weg. Wederom Dennis Bolink had twee maal de (wellicht) beslissende 1-3 op de schoen maar slaagde daarin net niet. Aan de andere zijde bleef Blauw Wit, soms met kunst en vliegwerk, overeind. In de 62e minuut werd de leeg gespeelde Sander Bruggeman vervangen door Kay Schuppert. In de 76e minuut viel dan toch de 2-2. Een als voorzet bedoelde bal vanaf de linkerkant werd van richting veranderd en verdween in het doel (2-2). IJVV putte hieruit nieuwe moed en Blauw wit leek even van slag. Nauwelijks 5 minuten later kwam de thuisclub op voorsprong. Uit een onoverzichtelijke situatie voor het Blauw wit doel zag een IJVV aanvaller kans de bal over de lijn te schieten (3-2). Onder hartstochtelijke aanmoedigingen vanaf  de fraaie tribune door de meegereisde Blauw Wit aanhang trok Blauw Wit ten aanval en binnen 2 minuten met resultaat: alweer Dennis Bolink verschalkte  de IJVV defensie en de 3-3 lag in het netje. Een waanzinnige eindfase was het gevolg: IJVV wilde meer; Blauw Wit wilde niet verliezen. Van goed voetbal was geen sprake meer het was overleven en hopen op een kans(je). Na de officiële tijd wilde iedereen van Blauw wit dat de heer de Vries zou affluiten maar hij trok (gelukkig) 4 minuten speeltijd bij.

In de 93e minuut veroverde Djowin Meijerink de bal en begon aan een rush langs de zijlijn. Juist op tijd speelde hij de bal op de vrijstaande Dennis Bolink (wie anders) en die maakte geen fout: hard en zuiver tegen de touwen (3-4). Meteen na de aftrap was het gebeurd en had Blauw Wit zijn eerste uitzege in de 2e klasse binnen.

Op suggestie van een van de supporters dit keer geen man of the match (dit had Djowin of Dennis moeten worden) maar ging deze titel naar het complete team dat een onvergetelijke prestatie had geleverd. Door deze overwinning is Blauw Wit nu gedeeld 10e op de ranglijst na 9 wedstrijden.

Opstelling Blauw Wit:  William Kolkman, Remco Stam, Leander Stam, Arian Vorkink, Djowin Meijerink, Teunis Beldman, Edwin Bolink, Jasper Kampman (42’ Nick Dijkink), Sander Bruggeman (62’ Kay Schuppert), Dennis Bolink en Jarno Dijkstra (91’Jeffrey Hulsman).

1 reactie
  1. Frans Spikker
    Frans Spikker zegt

    Drie puntjes dus mee in de bus # party

Laat een antwoord achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt cookies om uw ervaring te verbeteren. AccepteerLees meer