Slechte verwarming als geldverslinder

0

Gemeente –  ’s Zomers te warm, ’s winters te koud. Na vijf jaar deugt de technische installatie van het gemeentehuis in Rijssen nog steeds niet. Opnieuw wordt er geld in gepompt.

Vijf jaar na oplevering van het gemeentehuis van Rijssen-Holten zijn er nog steeds problemen met de klimaatbeheersing, ondanks dure aanpassingen aan de installatie. Een groot fiasco, waarbij gemeente en installateur Kempkens uit Zieuwent elkaar juridisch in de haren vlogen. Met als uitkomst dat de zaak in den minne werd geschikt. Het betekende echter wel dat de gemeente extra verwarmingsketels en airco-apparatuur moest bijplaatsen. Een strop van 150.000 euro voor Rijssen-Holten.

Vijf jaar na de oplevering van het gemeentehuis en ondanks de dure aanpassingen, zijn er nog altijd problemen met de klimaatbeheersing en voldoet de temperatuur en luchtvochtigheid in het gemeentehuis niet aan de eisen van de Arbowet Uit onderzoek door het plaatselijke installatiebedrijf Van Dam blijkt dat de installatie destijds niet goed is gemonteerd en ingeregeld. Er blijken zelfs cruciale onderdelen te ontbreken.

Noodzakelijk herstel van de installatie gaat nogmaals 150.000 euro kosten. Installateur Kempkens daarop aanspreken heeft geen zin. Het bedrijf is namelijk enige jaren geleden failliet gegaan.
(bron tubantia)

Holtens weekoverzicht
Abonneer je op ons weekoverzicht en ontvang het laatste nieuws elke zaterdag rechtstreeks in je inbox
Je kunt uiteraard altijd weer afmelden!

Laat een antwoord achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt cookies om uw ervaring te verbeteren. AccepteerLees meer