Scouts met lichamelijke beperking duiken onder

0

HOLTEN/NIJVERDAL – De scouts van de B.E. St. Joris Overijssel (BE) waren door duikteam Sea Eagle uit Nijverdal uitgenodigd om kennis te maken met persluchtduiken.

Enthousiast maar ook gespannen verzamelden de scouts zich vrijdagavond bij zwembad Het Ravijn in Nijverdal. Na een heldere introductie door een van de instructeurs kon de zwemkleding worden aangetrokken en kon het duiken beginnen.

Eerst een passende duikuitrusting uitzoeken en daarna het zwembad in, waarna de instructeurs en vrijwilligers van Sea Eagle ervoor zorgden dat iedereen de uitrusting op de juiste wijze aan- en omkreeg. Daarna kwam voor de leiding van de BE het spannende deel; zouden alle leden onder water durven met de duikuitrusting. Een aantal leden dook al snel samen met een begeleider het water in en kwam pas weer boven toen de lucht vrijwel op was

Een paar leden toonden een lichte aarzeling, maar na een rustige begeleiding, stapje voor stapje, gingen alle leden stuk voor stuk kopje onder. Eenmaal boven stond er een brede glimlach op hun gezicht. Al met al een bijzonder geslaagd begin van het maandelijkse scoutsweekend. Na de late terugkomst in hun blokhut in Holten werd dan ook niet lang nagepraat, maar vielen de leden als een blok in slaap.  De volgende dag werd het weekend voortgezet met een bezoek aan de carnavalsoptocht.

Voor meer informatie over deze scoutinggroep voor kinderen met een lichamelijke beperking uit het oosten van het land kunt u de website bezoeken: http://www.bestjorisoverijssel.nl

Een aantal reacties:

Jasper:
voor: ik vind het erg spannend, ik weet nog niet of ik het durf
na: ik moest naar boven, want de lucht was op

Yannick:
Voor: Erg spannend, voor het eerst na mijn operatie weer het water in, maar het lijkt me wel leuk om te doen
na:   Het viel echt mee, de begeleiding was erg goed en gaf duidelijke uitleg.

Matthijs:
Het  leek me erg leuk en dat was ook zo. De begeleiding was super.

Mandy:
Ik vond het erg spannend om onder water te gaan en hoe het ademen onder water zou gaan. Ook dacht ik dat ik als een baksteen zou zinken met zo’n fles op mijn rug.

Door de goede uitleg en rustige begeleiding die alle tijd voor me nam was de spanning snel weg. Het was juist erg leuk zo rustig onder water en zinken met de fles deed ik ook niet.

De B.E. Blauwe Vogels St. Joris Overijssel (kortweg B.E. St. Joris) is een regionale scoutinggroep voor lichamelijk beperkten van 6 tot 35 jaar. De scoutinggroep begon in 1949 als zogenaamde “epistelgroep” zonder vast onderkomen, waarvan de leden contact onderhielden door elkaar brieven te schrijven. Tegenwoordig ontmoeten de leden elkaar maandelijks in een eigen geheel aangepaste blokhut aan de Liezenweg in Holten. Het programma bestaat uit veelzijdige uitdagende activiteiten met een overnachting. De leden van de B.E. St. Joris komen uit het oosten van het land.
Meer info:  http://www.bestjorisoverijssel.nl

Duikteam Sea Eagle bestaat sinds 1989 en is opgericht om het sportduiken te bevorderen.
De vereniging staat voor onbekommerd duikplezier. Met diverse zwembadactiviteiten, duiken in binnen- en buitenwater en vooral door een gezellig verenigingsleven staat duikteam Sea Eagle voor veel duikplezier voor jong en oud.
Meer info:  http://dtse.nl

Laat een antwoord achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.