Schitterende Sterren League bij VV Holten

0

HOLTEN – Door een samenwerking tussen de voetbalverenigingen ABS, Diepenveen, VV Holten,  Kon. UD, SV Schalkhaar, Sportclub Wesepe en Witkampers is de Sterren League van de grond gekomen.

De insteek van de Sterren League is om elke maand een 4 tegen 4 toernooi te organiseren voor de voetbalpupillen van 4 t/m 6 jaar, naar het concept van de Mini League uit Voorst. De Sterren League wordt bij toerbeurt georganiseerd door de deelnemende verenigingen. Afgelopen zaterdag viel de beurt ten deel aan VV Holten.

Sportiviteit en spelvreugde staan centraal bij de Sterren League. Resultaat is van ondergeschikt belang. Daarom worden er geen uitslagen bijgehouden. Dus er is ook geen prijsuitreiking.

Die onbevangenheid zorgt voor een ongeremd enthousiasme en heel veel doelpunten. Dat maakt het voor toeschouwers ook zeer aantrekkelijk. Een positieve kennismaking met het voetbalspelletje, dat is de hoofdgedachte achter de Sterren League!

Op vrijdagavond werden de eerste voorbereidingen al getroffen. De gehuurde Mini League- aanhangwagen werd opgehaald uit Voorst, voorzien van alle materialen om snel 10 speelveldjes uit te zetten. En dat werd dan ook zeer nauwkeurig gedaan. De volgende morgen stroomde het sportcomplex van VV Holten vol met dolenthousiaste pupillen die de herfstkou trotseerden om het op te nemen tegen hun leeftijdsgenootjes uit de regio.  

Met opzwepende muziek op de achtergrond, betraden alle pupillen samen het veld om zich te presenteren aan het publiek. Net als echte voetbalsterren! Hét moment voor ouders om een kiekje te maken van hun kroost. Daarna verspreidde de teams zich over de veldjes om drie wedstrijdjes van 13 minuten te spelen. Vervolgens werden er penalty’s genomen om het toernooi af te sluiten. Ze zijn dan precies een uur actief geweest. Na afloop ontvingen alle deelnemers een vaantje als aandenken.  En in de kantine kregen ze ranja en chips!

Omdat het hoofdveld van VV Holten weer snel bespeelbaar moest zijn, schoten de papa’s te hulp om alle doeltjes en pionnen op te ruimen. Dankzij de inzet van veel vrijwilligers, is de Sterren League bij VV Holten fantastisch verlopen. En de kleine voetbalsterren kunnen zich alvast verheugen op de volgende editie van de Sterren League. Net als hun ouders die zichtbaar genoten van dit sensationele voetbalfeest!

Laat een antwoord achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.