Roefeldag 2011 zeer geslaagd!

HOLTEN – De Roefeldag van 2010 heeft het Roefelcomité helaas moeten afblazen wegens te weinig aanmeldingen van bedrijven, maar de Roefeldag 2011 was dankzij de medewerking van de (nieuwe) bedrijven een groot succes!

Afgelopen woensdag 20 april hebben ruim 200 kinderen een kijkje kunnen nemen achter de schermen bij diverse Holtense bedrijven. Zo’n 50 bedrijven zijn bezocht, en dat alles onder begeleiding van zo’n 50 vrijwilligers. Alle Holtense kinderen van de groepen 5 t/m 7 van de basisscholen of het speciaal onderwijs, mochten meedoen.

Voor een aantal bedrijven was de Roefeldag al een traditie, maar gelukkig heeft het Roefelcomité dit jaar ook een aantal nieuwe bedrijven bereid gevonden om de tijd in te ruimen voor de kinderen.

De kinderen reageerden na afloop enthousiast over de bezoekjes die ze af hebben gelegd. Voor veel kinderen was vooral het ‘zelf doen’ erg belangrijk, iets dat natuurlijk het doel is van de Roefeldag. Want ‘Roefelen’ staat immers voor ‘een kijkje nemen in de grote mensen wereld, achter de schermen’. En door zelf te doen, ervaren kinderen wat grote mensen doen als ze zeggen dat ze ‘aan het werk zijn’! Posters maken, ijsjes maken, tafels dekken een restaurant, paarden verzorgen, achter de kassa in de winkel, computers in elkaar zetten, in een veegauto rijden, en er is genoeg gedaan en geleerd!

Het Roefelcomité, bestaat uit twee vaste enthousiaste vrijwilligsters, hebben zich voor de volle 100% ingezet om de Roefeldag 2011 een kans van slagen te geven, en alles in goede banen te leiden. Het Roefelcomité had er dit jaar voor gekozen alleen de groepen 5 t/m 7 uit te nodigen voor de Roefeldag, om zo te kunnen garanderen dat deze door zou kunnen gaan. Voor volgend jaar kunnen ze nog wel wat nieuwe leuke bedrijven gebruiken die hun deuren voor één of twee groepjes kinderen willen openen, zodat óók groep 8 volgend jaar weer uitgenodigd kan worden. Hierover kan men contact opnemen met het Sociaal Cultureel Werk, 0548 36 27 55 / [email protected]

2 Reacties
  1. Elske zegt

    Dank aan alle vrijwilligers en bedrijven die dit mogelijk hebben gemaakt! 🙂

  2. Elske zegt

    Dank aan alle vrijwilligers en bedrijven die dit mogelijk hebben gemaakt! 🙂

Laat een antwoord achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt cookies om uw ervaring te verbeteren. AccepteerLees meer