Rijssen-Holten Panel van start

HOLTEN – De afgelopen 10 jaar namen honderden inwoners van Rijssen-Holten deel aan het digitale burgerpanel. Vanaf vandaag verandert deze naam in het Rijssen-Holten Panel.

Het Rijssen-Holten Panel moet een nog grotere groep inwoners worden, die een aantal keren per jaar via internet een vragenlijst van de gemeente invult. Zo weet de gemeente wat de mening is van haar inwoners over uiteenlopende onderwerpen. De resultaten gebruikt de gemeente bij het maken van beleid en het nemen van besluiten.

Burgemeester Arco Hofland: “Het is voor ons belangrijk de mening van onze inwoners te kennen, zodat we daar onze plannen en werkwijze op af kunnen stemmen. Dit deden we al via het vorige panel, maar graag zien we een uitbreiding van het aantal deelnemers. Op die manier krijgen we een nog beter beeld van wat onze inwoners denken.”

Deelname
Leden van het Rijssen-Holten Panel ontvangen maximaal 3 keer per jaar een e-mail met daarin de oproep om een vragenlijst in te vullen. Alle mogelijke onderwerpen die met Rijssen-Holten te maken hebben, kunnen aan bod komen. Met de ingevulde vragenlijsten wordt een rapportage voor het college van burgemeester en wethouders opgesteld. Ook de leden van het Rijssen-Holten Panel ontvangen die rapportage.

De leden van het vorige burgerpanel hebben ondertussen bericht ontvangen dat zij zich voor het nieuwe panel kunnen aanmelden.

Vanaf 16 jaar meedoen
In de week van 13 juni 2016 ontvangt ieder huishouden in Rijssen-Holten een uitnodigingskaart om mee te doen aan het Rijssen-Holten Panel. Alle inwoners vanaf 16 jaar kunnen lid worden. De gemeente hoopt dat zo veel mogelijk inwoners lid worden van het Rijssen-Holten Panel.

Nieuwsgierig geworden? Kijk dan op http://www.rijssen-holten.nl/panel

Reacties zijn gesloten.

Deze website gebruikt cookies om uw ervaring te verbeteren. AccepteerLees meer