Recreanten TREC Snorrewind

HOLTEN – Manege Snorrewind Markelo organiseert op zondag 21 augustus een eerste Recreanten TREC wedstrijd. Dit is een behendigheidswedstrijd voor met name de recreatieve ruiter.

De combinaties moeten in deze proef laten zien, in hoeverre zij de rijkunst op open terrein tijdens een buitenrit of trektocht machtig zijn. Rijdend door bossen en op open terrein komen zij immers diverse obstakels tegen en zullen de ruiters hun paard goed onder commando moeten hebben. Tijdens deze sportieve rit op het buitenterrein van Snorrewind zullen op een baan van ca 2,5 km 12 hindernissen en obstakels geplaatst worden, als ook punten, waar opdrachten uitgevoerd moeten worden.

Zo kunnen de hindernissen bestaan uit het onder laaghangende bomen doorrijden, over een bruggetje rijden, door een smal labyrinth laveren, een afsprongetje maken, door het water gaan of muisstil op één plaats blijven staan. Ook zal beoordeeld worden in hoeverre de combinaties snel kunnen stappen en langzaam galopperen. De deelnemers mogen maximaal een uur over het parcours doen en mogen alleen of met meerdere tegelijk starten om elkaar te ondersteunen bij minder eenvoudige uitdagingen. Deze Recreanten TREC is voor iedere ruiter met paard of pony toegankelijk. Men moet zich wel vooraf opgeven via de manege. Voor meer informatie: http://www.snorrewind.nl/trec

Reacties zijn gesloten.

Deze website gebruikt cookies om uw ervaring te verbeteren. AccepteerLees meer