Nostalgisch motorsportgebeuren met Klassieker Motorrace

HOLTEN – De voorbereidingen voor de Klassieker Motorrace 2016 zijn weer opgestart, niet op Koningsdag zoals gebruikelijk maar op

zondag 4 september a.s. De weersomstandigheden rond Koningsdag liggen iedereen nog vers in het geheugen en afgelasting van het evenement was toen dan ook de enige optie, maar wel een teleurstelling. Nadat ‘alle neuzen’ weer dezelfde kant op wezen heeft de organisatie dus een nieuwe datum gevonden en daar gaan men voor. Veel zal er bij het oude blijven en dus zal de “Beusebergring” weer bol staan van de klassieke-motorsport. Uiteraard zal ook dit maal, net als in alle voorgaande jaren, de organisatie weer in nauwe samenwerking plaats vinden met de Historische Motorsport Vereniging. Motor- en Automobielclub “de Holterberg” zal ook nu weer alles op alles zetten om er een mooi evenement van te maken.

Het evenement zal nu dus niet het eerste evenement van het jaar zijn maar ook nog niet het laatste en de organisatie weet uit ervaring dat de coureurs graag naar het circuit de “Beusebergring” komen en dus rekent men op een flink aantal deelnemers.
Voor wat betreft het circuit zullen er geen veranderingen plaats vinden, dus ook nu met de twee overbekende chicanes. Waarvan er één een kleine aanpassing zal ondergaan. Het is immers geen snelheids wedstrijd maar een Regelmatigheidswedstrijd.

Het deelnemersveld wordt verdeeld in 7 verschillende klassen en ze rijden allemaal 2 manches. En om u alvast een beetje ‘lekker’ te maken noemen we wat merken van de deelnemende motoren zoals: Norton, BSA, Eijsink, MV Agusta, Aermacchi, Sparta, NSU, BMW, Van Veen Kreidler en Jamathi. Nee het geluid kunnen we er hier niet bij doen, daarvoor moet u zelf op zondag 4 september naar de ‘Beusebergring’ komen. De ware liefhebber van oude motoren kan hier zijn hart op halen.

Maar er zal nog veel meer te beleven zijn daar rond het clubgebouw
’t Stuurhuus. Zo zullen er vele klassieke motoren auto’s en tractoren van de MAC- clubleden worden tentoongesteld. Verder zijn er diverse gasten uitgenodigd met een keur aan bijzondere motoren, met als ‘topper’ een Honda RC 181, 500 cc 4 cilinder Hailwood replica (1966-67).

Ook de motormarkt is er dit jaar weer bij, niet de grootste maar wel gezellig. Diverse aanmeldingen van standhouders zijn al binnen maar er kunnen er nog meer bij.. Interesse, bel dan Ep Krikkink (0572-32 12 30/06-53 35 14 07) e-mail: [email protected] of Arie Leink (0548-363143).

Het circuit de “Beusebergring” is te bereiken via de afrit 26 van de A1 en dan richting Holten (N332), borden CIRCUIT wijzen u verder de weg.

Aanvang : trainingen 10.30 uur, wedstrijden 13.00 uur. Toegang : € 5,00 (jeugd t/m 14 jaar € 2,00, kinderen t/m 8 jaar gratis)
We houden u op de hoogte middels: http://www.macdeholterberg.nl

Reacties zijn gesloten.

Deze website gebruikt cookies om uw ervaring te verbeteren. AccepteerLees meer