Puinruimen in Buurtmoestuin Holten

0

HOLTEN – Afgelopen zaterdag is eerste schop in de grond gezet van Buurtmoestuin op de Kol in Holten. Met groot machinaal gereedschap is het puin uit de grond gehaald. De helft van de moestuin is nu klaar voor bemesting en het maken van bedden.

Jos Pijpers, coördinator van de Buurtmoestuin, is blij dat ze nu eindelijk kunnen beginnen. ‘Van de gemeente mogen we prachtige stuk braakliggende grond op De Kol in Holten gebruiken. Helaas lag er meer puin onder dan we dachten. Gelukkig is nu de helft klaar voor gebruik en kunnen we aan de slag.’ Afhankelijk van het weer hoopt Jos in april de eerste plantjes en zaadjes te kunnen poten.

Ruimte genoeg
Sla, boontjes, wortels, tomaten, kolen, er groeien hier straks heerlijke verse groenten. Op dit moment zijn er zeven mensen die hun groenten en kruiden gaan verbouwen in de Buurtmoestuin. ‘De Buurtmoestuin is 60 bij 3 meter. Er is dus nog genoeg ruimte voor meer liefhebbers die graag hun eigen groenten willen verbouwen. Vooral voor de bewoners van De Kol is het leuk én om de hoek,’ aldus Jos.

Duurzaam Holten
De Buurtmoestuin in een initiatief van Stichting Duurzaam Holten. Meer informatie staat op http://www.duurzaamholten.nl of stuur een e-mail naar [email protected]. Op de Streekmarkt Holten op 12 april kun je ook meer te weten komen over de Holtense Buurtmoestuin.

Laat een antwoord achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.